PS5-Logo

Alle bevestigde PS5-games tot nu toe (en verwacht)

2020 markeert de release van zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X, en de consoles komen in een interessante tijd aan met de wereldwijde pandemie van COVID-19 die van invloed is op sommige releaseplannen. Sony en Microsoft zijn echter nog steeds van plan dit jaar hun consoles te lanceren. Dat betekent dat er ook een reeks nieuwe games moet zijn, omdat sommige van de belangrijkste aankomende games van Sony nog steeds naar de PS4 komen en de PS5 kunnen overslaan, althans bij de lancering. Sony zei in mei dat het van plan is de line-up voor de lancering van de PS5 ‘binnenkort’ aan te kondigen, vermoedelijk in de zomer, aangezien we ook meer te weten komen over het ontwerp van de console. Dat zou al op 3 juni kunnen zijn, en het is waarschijnlijk dat dit ook zal zijn wanneer we informatie gaan horen over de line-up van de lancering van de eerste partij van de console.

Sony’s PS5 beschikt over een aantal opwindende nieuwe technologie, waaronder een SSD die de laadtijden drastisch verbetert, naast andere elementen die beloven de betrouwbaarheid van games te verbeteren. Er is ook een nieuwe DualSense-controller die haptische feedback gebruikt om je te helpen met games op een dieper niveau te verbinden. Het is allemaal erg spannend en sommige technologie gaat zelfs verder dan wat geavanceerde pc-systemen kunnen. De technologie wordt ondersteund door indrukwekkende software, waaronder Epic Games ‘Unreal Engine 5. Deze nieuwe engine werd gedemonstreerd in mei 2020 en beschikt over nieuwe verlichtings- en geometriesystemen waardoor games er realistischer uit kunnen zien dan ooit tevoren.

In dit bericht ronden we alle bevestigde PlayStation 5-games af en geven we ook de titels aan waarvan we denken of waarvan we denken dat ze die op het systeem van de volgende generatie zullen uitbrengen. Deze lijst bevat de nieuwe games die op PlayStation 5 worden uitgebracht. De console speelt automatisch de “overweldigende meerderheid” van de PS4-games die je misschien al bezit, omdat hij backwards compatibel is met die console.

PlayStation 5 bevestigde games

Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft’s volgende grote Assassin’s Creed-game brengt ons terug naar het Vikingtijdperk. Assassin’s Creed Valhalla wordt uitgebracht als lanceringstitel voor de PS5. Je speelt als Eivor – een man of een vrouw – en je reizen nemen je mee langs verschillende locaties en landschappen.

Dirt 5

De volgende inzending in de off-road raceserie, Dirt 5, belooft “brutaler en moediger dan ooit tevoren” te worden. Er is in dit stadium heel weinig bekend, maar ontwikkelaar Codemasters belooft “nieuwe functies” en “nieuwe innovaties” te leveren waarbij elke race uniek is. De ervaren stemacteurs Troy Baker en Nolan North dragen bij aan de verhaallijn van de game.

Destiny 2

Destiny 2, de gedeelde shooter van Bungie, gaat naar de PlayStation 5. Maar dat is alles wat tot nu toe is bevestigd – er is nog geen bericht over een releasedatum van details over hoe de game de kracht van de volgende zal benutten- generatie consoles .

Fortnite

Een deel van de aantrekkingskracht van Fortnite is dat elk modern apparaat dat je bezit het spel kan spelen. Als zodanig brengt Epic Fortnite naar PS5. Het is gewoon logisch. Uitbrengen op krachtigere hardware zou gunstig moeten zijn voor het spel, aangezien de Battle Royale-titel – die 100 spelers tegelijk op één gigantische kaart zet – profiteert van meer pk’s. Epic gaf echter geen details over hoe Fortnite kan profiteren van de mogelijkheden van PS5.

Godfall

Counterplay Games werkt samen met Borderlands studio Gearbox om een ​​fantasie-actie-RPG genaamd Godfall uit te brengen als een console exclusief voor PlayStation 5. Beschreven als een “looter-slasher”, richt de game zich op het bestrijden van vijanden en het verzamelen van loot. Het biedt ondersteuning voor singleplayer en coöp, waar je je kunt aansluiten bij groepen van maximaal drie spelers om de gevaarlijkere uitdagingen aan te gaan.

Ultimate Fishing Simulator 2

De game waar iedereen op heeft gewacht, Ultimate Fishing Simulator 2, wordt in 2021 op PlayStation 5 uitgebracht. Het vervolg, dat is ontwikkeld door de Poolse studio MasterCode, belooft een aantal verbeteringen ten opzichte van het origineel, zoals betere graphics, een third-person camera , en “dynamische water- en vis-AI”.

The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment, de studio die bekend staat om zijn point-and-click-avonturenspellen, ontwikkelt een geheel nieuwe Lord of the Rings-game die is gericht op een onwaarschijnlijk personage: Gollum. In The Lord of the Rings: Gollum speel je als Gollum in een verhaal dat wordt verteld vanuit het perspectief van het wezen. Het is voor het eerst in het hele Lord of the Rings-merk – films, tv-programma’s, boeken, enz. – dat er een verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Gollum, wat intrigerend is om over na te denken. Er is heel weinig bekend over dit spel en er zijn nog geen afbeeldingen of stevige details vrijgegeven. Maar Gollum wordt vaak over het hoofd gezien in Middle-earth, dus het is spannend om te zien dat hij eindelijk zijn eigen spel krijgt.

Outriders

Gears of War: Judgement en Bulletstorm-ontwikkelaar People Can Fly werkt samen met Square Enix voor een nieuwe game genaamd Outriders. De nieuwe game is een cover shooter die ook stimuleert om achter de hoge muren vandaan te komen en je vijanden te vernietigen met een aantal coole vaardigheden.

Quantum Error

Quantum Error, een “kosmische horror” -game, is de tweede game van TeamKill, volgend op hun debuuttitel Kings of Lorn: The Fall of Ebris, die in 2018 werd uitgebracht. Er is heel weinig bekend over Quantum Horror, maar een korte teaser-trailer toonde enkele mooie beelden en gameplay die sommigen opmerken, lijkt op Doom meets Dead Space.

Scarlet Nexus

De volgende game van Bandai Namco, Scarlet Nexus, plaatst je in de rol van Yuito Sumeragi, een opkomende soldaat met een psychokinetische kracht. De game speelt zich af in de futuristische stad New Himuka.

Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2

Het vervolg op The Vampire: The Masquerade Bloodlines neemt je mee naar Seattle, een prachtige stad die overspoeld wordt door vampiers. “In dit vervolg op de cultklassieker zullen je keuzes, plots en schema’s de machtsverhoudingen veranderen”, zei Paradox over het vervolg.

Watch Dogs: Legion

Ubisoft’s Watch Dogs-vervolg, Legion, van Ubisoft Toronto en de veelgeprezen regisseur Clint Hocking, is nog een andere Ubisoft-titel die is bevestigd voor de PS5. Het was oorspronkelijk gepland in maart 2020 voor de huidige generatie consoles, maar Ubisoft heeft de game gepusht om de ontwikkelaars meer tijd te geven om ‘ervoor te zorgen dat hun … innovaties perfect worden geïmplementeerd om spelers een optimale ervaring te bieden’. Samenvallend met de vertraging bevestigde Ubisoft ook dat Legion op consoles van de volgende generatie zou worden uitgebracht. Het is opwindend om na te denken over wat de kracht van de PS5 voor Legion kan opleveren, omdat de game je in staat stelt om elke NPC die je in de wereld ziet te besturen.

Onbevestigde maar verwachte PS5-games

– Rainbowsix Siege
– Rainbowsix Quarantine
– The Elder Scrolls VI
– Battlefield 6
– Cyberpunk 2077
– Call of Duty: Modern Warfare/Warzone

Deel deze post