Reviewbeleid van Millennia Gaming

Een van de grootste uitdagingen in de videogame-industrie is beslissen hoe een eindproduct goed moet worden beoordeeld voordat het in handen van de consument komt. Hier bij Millennia Gaming hebben we nagedacht over wat voor soort beoordelingssysteem we wilden en we kwamen tot onze uiteindelijke beslissing door meerdere mensen te vragen die grondig begrijpen hoe beoordelingen werken. Wanneer je een game beoordeelt, moet je er objectief naar kijken in plaats van subjectief, het is niet echt een mening, maar eerder een professioneel advies van mensen die game-ontwerp, gameplay, mechanics en verschillen tussen grafische en visuele kunststijlen echt begrijpen. Wij zijn van mening dat een game moet worden beoordeeld op basis van veel huidige industriestandaarden en verwachtingen. Dat betekent echter niet dat de meeste games gemakkelijk worden afgesloten of enorm worden geprezen vanwege een bepaalde franchise of ontwikkelaar.

Hieronder lees je in het kort over welke cijfers wij hanteren en wat deze betekenen: 

1 tot 2 – Verschrikkelijk
Dit soort games hadden nooit mogen worden uitgebracht en dat komt door het simpele feit dat ze om technische redenen volledig onspeelbaar zijn. Het is tegenwoordig uiterst zeldzaam dat een spel dit soort scores ontvangt.

2,5 tot 3,5 – Zeer matig 
Dit is een spel met een te grote hoeveelheid glitches, helemaal niet leuk, geen goede visuals en gewoon overal lage productiewaarden. Het is echter tot het einde speelbaar en dat is het. Het is zelfs niet de moeite waard om te huren.

4 tot 5 – Matig
De game heeft hier en daar een paar foutjes. Het mist echter gameplay, ontwerp en wordt heel snel repetitief. Ondertussen zijn de visuals en audio wat middelmatig, maar de game hoort nog steeds in de bodem van de put. Het is niet de moeite waard om ernaar te kijken.

5,5 tot 6,5 – Redelijk
Dit is een spel dat fatsoenlijk genoeg is om te spelen. Sommige mensen genieten er misschien van voor wat het is, terwijl anderen het gewoonweg haten. De game heeft een redelijk game-ontwerp, visuals, audio en is misschien de moeite waard om op te halen als het eenmaal goedkoper is.

7 tot 8 – Goed
Een goede game is een game die zou worden aanbevolen aan de fans van het genre of zelfs de franchise. Het is een spel met een goed ontwerp, leuke gameplay en algeheel aangename esthetiek, zoals beeld en geluid. Het is echter niet geweldig, het is geen must om te spelen en het doet niets nieuws. Het is gewoon een goed spel dat leuk is om te spelen en dat is het dan ook.

8,5 tot 9 – Geweldig 
Een spel dat op op dit niveau zit, is een soort spel dat overal grootsheid nadert. Dit is een spel dat bovengemiddeld is en wordt aanbevolen om te spelen. Het is simpelweg verbazingwekkend. Daarnaast had het een groot potentieel of heeft potentieel in een toekomstig vervolg, als er ooit een is. Dit type van een titel heeft overal mooie beelden, een mooi audio-ontwerp en vooral een zeer solide gameplay-basis, maar de uitvoering in het game-ontwerp kan een beetje ontbreken of het kan technische prestatieproblemen hebben die het naar beneden halen.

9, 5 tot 10 – Essentieel
De essentieel rating is alleen gereserveerd voor het beste van het beste. Dit is voor Game of the Year en mogelijk zelfs Game of the Generation, afhankelijk van wat er in de toekomst beschikbaar is en hoe alles zich opstapelt. Dit soort ervaringen zal je versteld doen staan, een geheel nieuwe industriestandaard zetten en de lat hoger leggen. Bereid je voor om te verdrinken in gaming-goedheid die anders is dan alles wat je eerder hebt gespeeld en level jezelf voor de volgende generatie. Extreem hoogwaardige beelden, audio, game-ontwerp en al het andere. Dit betekent echter niet dat de game perfect is, want perfectie bestaat niet, maar er bestaat wel zoiets als een game die je nou eenmaal gespeeld moet hebben.

Via deze link kun je al onze reviews bekijken.