wp4854915

Alpha Diablo Immortal uitgebracht in Australië

Er is nu een alphatest gaande voor de mobiele game Diablo Immortal.

Twee jaar na de onthulling op BlizzCon 2018 kreeg Diablo Immortal – de Diablo-game die de vreselijke zonden begaat door geen Diablo 4 te zijn, maar een mobiele game te zijn – een vijandige reactie van fans, een lange, kale stilte.

Na die ontvangst was het onwaarschijnlijk dat Blizzard iets met de game zou doen totdat er iets wezenlijks te zien was, en dat is ook bewezen. Tijdens een Zoom-briefing met de ontwikkelaars eerder deze week werd de pers verteld dat de game bezig was met een “zeer beperkte” openbare technische alphatest die net live is gegaan terwijl je dit leest. We kregen ook vroege toegang tot de alpha, dus ik heb de kans gehad om het uit te proberen, zij het kort.

In tegenstelling tot de demo van BlizzCon 2018, is dit een aanzienlijk deel van de game, met een level cap van 45, vier personageklassen om uit te proberen, veel van de gamefuncties (behalve de in-game shop, maar daarover later meer), een massively multiplayer stadshub en meerdere avonturenzones en kerkers om te verkennen. Hoewel er ongetwijfeld nog veel te doen is aan debuggen, optimaliseren en balanceren, is het voor een alpha buitengewoon gepolijst. Het speelt goed en het ziet, klinkt en voelt ongelooflijk dicht bij de Diablo 3-ervaring op pc of (vooral) console. Geluids- en visuele effecten zijn meteen bekend, net als veel van de klassevaardigheden, veel van de vijandige ontwerpen en de gotische stijl en pittige reactie van de gebruikersinterface.

Deel deze post