Among-Us-2

Among Us 2 geannuleerd, maar om een ​​goede reden

Ontwikkelaar Innersloth heeft besloten Among Us 2 te annuleren en zich in plaats daarvan te concentreren op het uitbreiden van de inhoud die wordt aangeboden in Among Us. In een blogpost schreef de ontwikkelaar dat de beslissing werd genomen als reactie op de recente piek in populariteit van de party survival game, die alleen al in september meer dan 41 miljoen keer is gedownload.

“Alle inhoud die we hadden gepland voor Among Us 2 zal in plaats daarvan naar Among Us 1 gaan”, schrijft Innersloth. “Dit is waarschijnlijk de moeilijkere keuze, omdat het betekent dat je diep in de kerncode van het spel moet gaan en verschillende delen ervan moet herwerken. We hebben veel dingen gepland en we zijn verheugd om iedereen nieuwe inhoud te bieden terwijl je blijft spelen. . ”

Deze inhoudsuitbreidingen omvatten nieuwe servers, ondersteuning voor kleurenblinden, een vrienden-/accountsysteem en een nieuwe fase, hoewel Innersloth toevoegde dat er “ook veel andere dingen gepland zijn, we moeten alleen prioriteiten stellen en organiseren.”

Innersloth gaf geen exacte ETA over wanneer spelers deze nieuwe inhoud kunnen verwachten, hoewel de ontwikkelaar schrijft dat het werken aan de servers momenteel “alle ontwikkelingstijd in beslag neemt”. Het nieuwe vrienden/account-systeem zal ook “zeker wat tijd vergen”.

Hoewel het voor het eerst werd uitgebracht in 2018, heeft Among Us een enorme toename van het aantal spelers gezien in 2020, waarschijnlijk als gevolg van de toegenomen populariteit van de game op Twitch. Volgens SensorTower verdiende Among Us 18,4 miljoen mobiele downloads in augustus, gevolgd door nog eens 41,9 miljoen mobiele downloads in september. Het schoot ook omhoog in de Steam-hitlijsten, naast grotere AAA-games die recentelijk zijn uitgebracht.

Net als bij Fall Guys, hebben bepaalde platforms Among Us gratis kunnen spelen. Het kost slechts €5,- op Steam en mobiele apparaten ondersteunen een gratis versie. De lagere toetredingsdrempel heeft het zeker geholpen om zo’n groot publiek te trekken, hoewel de pas recente stijging in populariteit merkwaardig is. De eenvoudige grafische weergave van de game is goed te schalen naar een verscheidenheid aan platforms. Technisch gezien zou het in plaats daarvan geen probleem moeten hebben om op Switch te draaien. Er zijn echter specifieke uitdagingen bij het communiceren met spelers op dat platform. Het heeft niet alleen geen tekstcommunicatiesysteem, maar het staat ook geen voicechat toe, tenzij je een aparte app op je mobiele apparaat gebruikt. Dat betekent dat niemand voicechat gebruikt.

Among Us is beschikbaar voor pc en mobiele apparaten. Op de vraag of Xbox One-, PS4- en Nintendo Switch-versies mogelijk zouden zijn, legde Innersloth-studioprogrammeur Forest Willard uit dat het maken van consolepoorten van Among Us ingewikkeld zou zijn. De communicatiesystemen die hiervoor nodig zijn, zijn een grote reden. Het verschilt van bepaalde vergelijkbare spellen, zoals de Garry’s Mod-modus Trouble in Terrorist Town, die standaard voicechat ondersteunen.

Deel deze post