Among-Us-1

Among Us Bedrieger Guide – Hoe spot je een moordenaar

Meestal heb je in Among Us de moeilijke taak om te identificeren met welke mensen je speelt niet te vertrouwen is – idealiter voordat ze je vermoorden of je ruimteschip saboteren en iedereen aan boord doden. Uitzoeken wie een bedrieger is en wie gewoon nerveus is, is je belangrijkste taak in Among Us, terwijl je ook door het schip klautert om zelf systemen en bankpunten te repareren. Maar het herkennen van iemands moorddadige bedoelingen kan erg moeilijk zijn, vooral omdat je niet altijd kunt zien of een andere speler op je schip je actief helpt of gewoon doet alsof.

Gelukkig zijn er veel dingen die spelers doen die je een idee kunnen geven of ze aan jouw kant staan ​​of gewoon wachten op een kans om een ​​hapje te eten in je hersenen. We hebben een korte lijst samengesteld met dingen die je kunnen wijzen op de identiteit van een bedrieger. Houd je hoofd erbij, let op iedereen om je heen en identificeer de veelbetekenende tekenen van het monster onder jullie en misschien kom je misschien levend uit Among Us.

De persoon die het dichtst bij een lichaam staat, deed het meestal
Dit is een gemakkelijke, maar het vermelden waard: als je iemand passeert die een kamer verlaat en direct daarna een lijk vindt, is de kans buitengewoon groot dat de vluchtende partij verantwoordelijk is. Iedereen die een lichaam ziet en niet de bedrieger is, zou het in de meeste gevallen onmiddellijk melden, en als je niet de bedrieger bent, heb je een prikkel om elke kamer die je binnengaat te controleren op vijanden op de loer. Dit is geen onfeilbaar bewijsstuk, maar het overgrote deel van de tijd is de persoon die het dichtst bij de scène staat de boosdoener, dus houd hem in ieder geval in de gaten.

Houd bij wie je ziet, en waar
In grote games van Among Us kun je in totaal maximaal 10 spelers hebben en maar liefst drie bedriegers. Je moet jezelf vertrouwen voor informatie over hun activiteiten en gedrag, vooral als de regels zo zijn ingesteld dat je niet op de hoogte wordt gesteld als de speler waarop je stemt een mens of een ding is. Het beste wat je kunt doen, is proberen bij te houden wie je op het schip ziet bewegen, in welk gebied en wat ze lijken te doen. Gebruik de kaart als het moet.

Als je een idee hebt van waar iedereen is, of tenminste weet wanneer je ze voor het laatst hebt gezien, kun je weloverwogen gissingen doen naarmate er meer informatie binnenkomt. Als een lichaam wordt gerapporteerd in de buurt van de sectie Navigatie en je hebt twee spelers gezien die kant op, weet je misschien wie je in de gaten moet houden. Je hoeft die informatie ook niet per se te delen – geef geen bedriegers meer om door te gaan dan nodig is. Maar als je in je hoofd een doorlopend rooster kan bijhouden van wie het meest waarschijnlijk verdachten zijn op basis van hun bewegingen, zul je veel sneller bewijs verzamelen.

Leer de taken zo veel mogelijk
Spelers die veel Among Us spelen, leren het spel van binnen en van buiten, want kennis is hier macht. Bedriegers voltooien taken niet, maar ze doen vaak alsof ze dat doen. Als je weet welke taken er in welke kamers zijn en hoe lang ze duren (of dat ze meerdere stappen hebben), kun je die informatie gebruiken om iemand tijdens een kruisverhoor te laten struikelen.

Bedriegers zullen proberen mensen alleen te krijgen
In de meeste spellen van Among Us is de beste manier om een ​​vermoedelijke bedrieger te neutraliseren, gewoon dichtbij hen te blijven of jezelf in groepen van drie of meer te houden. Je zult vrij snel merken dat bedriegers er niet van houden om geobserveerd te worden; iedereen die uit een groep lijkt te stuiteren zodra deze te groot wordt om een ​​succesvolle moord uit te voeren, verdient nader onderzoek. En als je je zorgen maakt dat iemand je volgt, kun je ze vaak blootleggen door andere mensen op te zoeken en dicht bij ze te komen.

Over het algemeen wil je in het zicht van andere spelers blijven, maar ver genoeg van hen vandaan zodat ze je niet gemakkelijk kunnen vermoorden zonder met opzet te naderen. Als iemand je lijkt te achtervolgen, is het meestal een goede gok dat ze denken dat ze een kans hebben om je te vermoorden. Ik heb situaties gehad waarin bedriegers me door het schip hebben achtervolgd, in de hoop me neer te halen voordat ik de kans had om iemand te waarschuwen. Als iemand je hardnekkig achtervolgt – of een andere speler – vraag jezelf dan af waarom, en bel dan een spoedvergadering.

Mensen die alleen afdwalen, zijn verdacht
Bedriegers hoeven niet bang te zijn om door andere bedriegers te worden vermoord, en dat zal hen vaak onbewust aanmoedigen. Bemanningsleden weten dat ze zich zorgen moeten maken over met wie ze een kamer delen, hoe ver ze in een gang of een kamer kunnen kijken en wat hen te wachten staat als ze alleen zijn – bedriegers niet. Als je iemand op eigen houtje ziet vertrekken, zie je misschien iemand die geen geweldige Among Us-strategie heeft, of heb je net een bedrieger gezien die een plan uitvoert.

Bedriegers lijken zich gemakkelijk te vervelen
Elk personage van een bemanningslid in Among Us heeft een lijst met taken die moeten worden uitgevoerd om het spel te winnen. Deze vereisen allemaal een wandeling rond het schip en interactie met verschillende panelen, waar je wat mechanische actie uitvoert of een eenvoudige puzzel oplost om het schip weer op gang te krijgen. Iedereen heeft echter verschillende taken, dus je zult niet zien dat iemand anders je taken voltooit. Dat betekent dat je vaak mensen bij panelen ziet staan ​​terwijl ze ze gebruiken.

Behalve als zij de bedrieger zijn. Als je een speler een kamer binnen ziet dwalen die vol zit met andere mensen die hun taken uitvoeren, houd ze dan in de gaten. Bedriegers hebben niets te doen in deze kamers, dus je zult ze vaak een kamer zien binnenlopen vol met andere spelers die het druk hebben, een tijdje blijven staan ​​en dan vertrekken. Waarom zouden ze een van deze kamers binnenlopen als ze daar niets te doen hadden? Ze hoopten op moorddoelen, vonden er geen en gingen op weg om iemand te vinden die kwetsbaarder was.

Ongeduldige bedriegers zullen zichzelf verraden door zich niet hard genoeg toe te leggen op hun bedrog. Als het lijkt alsof iemand zonder reden in een kamer is, is de reden waarschijnlijk om te proberen iemand te vermoorden. Het is in ieder geval niet om het schip te repareren.

Iedereen die te snel beweegt, is een bedrieger
Als je een bedrieger probeert te identificeren in Among Us, zul je veel tijd besteden aan het volgen van andere spelers in de buurt, vooral als je probeert te voorkomen dat een verdachte de kans krijgt om een ​​van je teamgenoten te vermoorden. Af en toe volg je misschien iemand alleen om ze om de hoek te laten verdwijnen – het ene moment zijn ze net voor je, en het volgende moment zijn ze verdwenen. Als het lijkt alsof iemand plotseling een manier heeft gevonden om je te overtreffen terwijl je hem achtervolgt, is hij hoogstwaarschijnlijk een bedrieger.

Je weet waarschijnlijk al dat bedriegers de enige personages zijn die de ventilatieopeningen van het schip kunnen gebruiken om zich te verplaatsen, in Alien-stijl. Vind een persoon die in een ventilatieopening springt of eruit komt en je moet hem onmiddellijk melden, want hij is slecht. Maar alleen omdat je niet iemand een ventilatieopening hebt zien gebruiken, wil nog niet zeggen dat je niet kunt raden dat ze dat wel deden. Het komt neer op bewegingssnelheid: alle personages in Among Us bewegen met dezelfde snelheid. Dat betekent dat het in de meeste gevallen voor iemand onmogelijk zou moeten zijn om je meteen te verliezen als je hem volgt. Maar als iemand plotseling verdwijnt terwijl je de achtervolging inschakelt, is de kans groot dat ze in een ventilatieopening zijn gesprongen.

De taakbalk kan de waarheid onthullen
De hierboven beschreven bedrieger vindt niets te doen in een kamer vol met mensen die panelen repareren en loopt misschien gewoon weg, op zoek naar iemand die alleen is en een gemakkelijk doelwit. Een meer gewiekste bedrieger zal echter de rol van bemanningslid spelen – ze zullen stilstaan ​​naast panelen en doen alsof ze taken voltooien. De slimmeriken kunnen zelfs proberen te onthouden welke taken op welke panelen plaatsvinden, zodat ze deze voor je kunnen beschrijven.

Je kan echter vaak een bemanningslid oppikken dat daadwerkelijk taken voltooit in vergelijking met een bedrieger die doet alsof hij ze voltooit. De truc is om naar de groene taakbalk bovenaan het scherm te kijken, die langzaam volloopt naarmate de bemanningsleden hun werk voltooien en het schip opknappen. De taakbalk is redelijk betrouwbaar; wanneer een bemanningslid een taak voltooit, wordt de balk in realtime gevuld. Wanneer iemand het vervalst, reageert de taakbalk niet. Dit is natuurlijk niet altijd volledig onfeilbaar, omdat andere spelers mogelijk andere taken elders op het schip uitvoeren, waardoor je valse negatieven kan krijgen. Maar het bekijken van de taakbalk is een van de meest betrouwbare manieren om een ​​bedrieger te zien die je probeert af te zetten.

Veel informatie is onbetrouwbaar
Alles wat hierboven is vermeld, kan je aanwijzingen geven over wie de bedrieger is, maar zelden het volledige plaatje. Soms hobbelt een bemanningslid echt langs een lijk zonder het te zien. Soms is iemand die zich verdacht gedraagt ​​gewoon wantrouwend tegenover iedereen om hem heen. Soms verdween een bemanningslid niet in een ventilatieopening, maar verloor je ze gewoon uit het oog. Pas op dat je het bewijs dat je hebt niet overschat wanneer je probeert het kwaad onder je te identificeren.

De beste manier om te winnen in Among Us is door aandacht te schenken aan hoe andere spelers zich gedragen, vooral op de lange termijn, en op zoek te gaan naar patronen en breuken in die patronen. Gebruik wat je weet van je vrienden. En vooral: vertrouw op je gevoel; als je reden hebt om iemand te verdenken, is de kans vrij groot dat je gelijk hebt. En als je toevallig de verkeerde persoon uit de luchtsluis blaast, dan is er altijd een volgende ronde.

Deel deze post