Deathloop_Dual_Spikers_8637260997138ea1827.42474129.0

Bethesda bevestigt dat Deathloop en Dishonored zich in hetzelfde verbonden universum bevinden

Bethesda heeft een al lang bestaande fantheorie voor twee van zijn gamefranchises bevestigd: Dishonored en Deathloop spelen zich af in hetzelfde universum. Deathloop-regisseur Dinga Bakaba bevestigde dit op de Xbox Podcast en stelt dat Deathloop zich afspeelt in hetzelfde universum als Dishonored, maar ver in de toekomst.

“Ja, we hadden voor ogen dat Deathloop in de toekomst zou plaatsvinden na Death of the Outsider”, zei hij over de standalone Dishonored-uitbreiding voor Dishonored 2.

Bakaba zei dat ontwikkelaar Arkane opzettelijk geen big deal maakte van het verbonden universum omdat de studio wilde dat Deathloop op zichzelf zou staan.

Maar achter de schermen hadden de ontwikkelaars nagedacht over hoe de twee franchises met elkaar verbonden konden worden. “We vroegen ons altijd af wat er daarna zou gebeuren, en terwijl we Deathloop maakten, zeiden we: ‘Hé, dat zou een van de dingen kunnen zijn die daarna zouden kunnen gebeuren’,” zei Bakaba.

De ontwikkelaar zei verder dat Deathloop veel aanwijzingen heeft die erop wijzen dat Deathloop en Dishonored zich in hetzelfde universum bevinden, waarvan sommige voor de hand liggen en waarvan sommige veel kleiner en subtieler zijn. Aangezien Bakaba nu de theorie van de gedeelde universum-fan heeft bevestigd, zullen spelers ongetwijfeld nog meer voorbeelden vinden die wijzen op hoe de twee franchises met elkaar verbonden zijn.

Na een jaar exclusief voor PlayStation op console te zijn geweest, is Deathloop nu verkrijgbaar op Xbox-platforms en is inbegrepen bij Xbox Game Pass. Deathloop is ontwikkeld door Arkane Lyon, terwijl de Amerikaanse zusterstudio, Arkane Austin, de vampiergame Redfall uit 2023 ontwikkelt .

Deel deze post