thumb-1920-1004495-920x518

Borderlands 3 zonder cross-play bij launch

Borderlands 3 zal bij de lancering in september geen cross-play-ondersteuning bieden, maar de functie kan na de release worden toegevoegd. Gearbox-baas Randy Pitchford bevestigde dit op Twitter.

Zijn verklaring kwam nadat Gearbox een teaser had uitgebracht waarin spelers werden uitgenodigd voor een ‘celebration of togetherness’. Sommige mensen zagen dit als een verwijzing naar cross-play, maar dat is niet het geval. De teaser was voor iets anders; wat het ook is, het zal onthuld worden op dinsdag 16 juli om 16:00 uur.

“Sommige mensen speculeren misschien dat dit ding morgen over cross-play gaat,” zei Pitchford. “Wat we morgen gaan onthullen is geweldig, maar het gaat niet over cross-play. Maar, goed nieuws: we willen cross-play voor Borderlands 3 zo snel mogelijk na de lancering met onze partners ondersteunen #talklater”

Pitchford ging verder met de bevestiging dat Borderlands 3 bij de lancering geen cross-play heeft, hoewel er gesprekken gaande zijn om dit te realiseren. “Voor de duidelijkheid, er zal bij Borderlands 3 bij de lancering geen cross play-functionaliteit zijn, omdat we nauw samenwerken met onze partners om zo snel mogelijk een positieve cross-play-ervaring te creëren,” zei hij. “We doen er alles aan om op zoveel mogelijk platforms cross-play te spelen.”

Volgens Pitchford neemt Borderlands 3-uitgever 2K Games alle beslissingen over ‘platform-partnerschappen’, en dit zou vermoedelijk ook cross-play inhouden. “Ikzelf en het team van Gearbox hebben een grote interesse in platformonafhankelijk spelen”, zei Pitchford in april.

Borderlands 3 heeft co-op-ondersteuning voor vier spelers, dus het lijkt erop dat crossplay-functionaliteit hiervoor is. In dit stadium wordt echter niets bevestigd.

Borderlands 3 lanceert op 13 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc, terwijl de game ook naar Google Stadia komt.

Deel deze post