1096890

CD Projekt Red geeft uitleg bij uitstel Cyberpunk 2077

Zoals je weet, werd de releasedate van Cyberpunk 2077 opgeschoven van april naar september. Reden voor het uitstel? CD Projekt Red had meer tijd nodig om de laatste plooien glad te strijken. Al was er volgens een nieuw gerucht meer aan de hand. Zo zou de studio moeite gehad hebben om de game fatsoenlijk te laten draaien op PlayStation 4 en Xbox One. Maar dat ontkent de ontwikkelaar.

Het begon allemaal toen Poolse insider Borys Niespielak in een podcast liet vallen dat Cyberpunk 2077 niet stabiel draaide op PlayStation 4 en Xbox One. Of de kerel daar ook de geüpgradede modellen mee bedoelde, is niet duidelijk. In ieder geval zou Cyberpunk 2077 heel wat technische problemen kennen op de consoles. De studio kreeg een deadline om alles van de baan te helpen, maar als alles niet fatsoenlijk zou draaien in januari 2020, zou de game uitgesteld worden.

Een aannemelijk verhaal. Niet alleen Niespielak de details publiekelijk wil delen, maar ook omdat Cyberpunk 2077 een technisch zeer complexe wereld heeft. Toch waren niet alle ontwikkelaar overtuigd van het gerucht.

Deel deze post