2022-08-09-image-19

De GTA 6-hacker is naar verluidt gearresteerd in Engeland

Als onderdeel van een onderzoek dat wordt ondersteund door de Britse National Cyber ​​Crime Unite, heeft de politie van de City of London donderdagavond de arrestatie van een 17-jarige uit Oxfordshire op verdenking van hacking bevestigd. Dit is naar verluidt de persoon die verantwoordelijk is voor het massale GTA 6-lek eerder deze week.

Hoewel de BBC heeft verklaard dat er geen andere details over de arrestatie zijn gegeven, heeft de in de VS gevestigde verslaggever Matthew Keys aan het oorspronkelijke rapport toegevoegd dat dit inderdaad een arrestatie was van de vermoedelijke hacker achter het GTA 6-lek en de Uber-hack, en komen in samenwerking met de FBI.

Het feit dat dit specifieke verhaal op de BBC en andere grote nieuwsnetwerken is gegooid, slechts enkele dagen nadat ze over de Rockstar-hack hadden gerapporteerd, zou zeker suggereren dat ze weten of verwachten dat er een verband is.

De 17-jarige, die niet eens oud genoeg is om GTA-games te kopen, veroorzaakte eerder deze week een enorm lek van interne GTA 6-informatie en video’s. Met meer dan 90 video’s en nog veel meer details die waren gestolen uit de interne communicatienetwerken van Rockstar Games, bevestigde het dat de game spelers naar een moderne Vice City zal brengen, dat er een serie eerste vrouwelijke hoofdrolspeler zal zijn, naast ten minste één andere, en toonde enkele NPC-interacties, stripclubs en meer.

Deel deze post

error: