Miles-Morales-3-1-scaled

De Spider-Man: Remastered-upgrade van PS5 is niet gratis voor PS4-bezitters

Sony hield onlangs nog een grote PlayStation 5- showcase , die een nieuwe kijk op Spider-Man bood : Miles Morales . Na het evenement kondigde Sony aan dat niet alleen het op zichzelf staande avontuur naar PS4 en PS5 komt, maar dat de originele Spider-Man een PS5-remaster krijgt met een hoop nieuwe grafische functies. Het slechte nieuws? Je zult het spel opnieuw moeten kopen.

In een situatie vergelijkbaar met Control en zijn next-gen Ultimate-editie, biedt Sony geen manier voor bestaande Spider-Man- bezitters op PS4 om hun versie te upgraden naar de nieuwe PS5-remaster zonder de game opnieuw te kopen. In een verklaring van Sony zegt het bedrijf dat de remaster niet als standalone zal worden verkocht, wat betekent dat je de Miles Morales Ultimate Edition van $ 70 moet kopen om toegang te krijgen tot de remaster op PS5.

“Er zijn momenteel geen plannen om Marvel’s-Spider-Man: Remastered als standalone aan te bieden”, luidt de verklaring. “Spelers met een exemplaar van Marvel’s Spider-Man voor PS4 kunnen Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition kopen om Marvel’s Spider-Man: Remastered op PS5 te ervaren. Marvel’s Spider-Man voor PS4 zal ook backwards compatibel zijn op PS5.”

Voor alle duidelijkheid: je kunt je Spider-Man PS4-kopie op PS5 spelen, het zal gewoon niet de geremasterde versie zijn. Dat betekent dat je de nieuwe functies mist, zoals ray tracing, verbeterde texturen en meer. Je speelt gewoon dezelfde game op een console die meer stabiliteit kan geven, meer niet.

De situatie wordt een beetje verwarrend als je de originele Spider-Man uit de vergelijking haalt. Je kunt Miles Morales apart kopen op PS4, waarmee je een gratis upgrade naar de PS5-versie krijgt, maar alleen voor de Miles Morales-content. Als je de originele remaster als onderdeel van uw Miles Morales-aankoop wilt, biedt Sony een upgrade van €20,- aan, waarmee je in totaal weer op €70,- van de Ultimate Edition komt.

Samengevat:

– Spider-Man: Miles Morales op PS4 geeft je een gratis upgrade naar Miles Morales op PS5 (geen upgrade van fysiek naar digitaal).
– De standaardversie van Spider-Man: Miles Morales kan voor €20,- worden geüpgraded met Spider-Man: Remastered op PS5.
– De Ultimate-editie van Spider-Man: Miles Morales bevat Spider-Man: Remastered en is te koop voor €70,-
– Spider-Man op PS4 kan op PS5 worden gespeeld via achterwaartse compatibiliteit zonder visuele verbeteringen. Geen manier om deze versie te upgraden naar de remaster.

Deel deze post