xbox-series-x-1

De zeldzaamste Xbox-Achievement is van Bethesda-baas Todd Howard

De pop-up van een Xbox Achievement-ontgrendeling kan een fijn geluid zijn, een geluid dat aangeeft dat je iets hebt gedaan dat de moeite waard is om te vieren, en dat je Gamerscore is toegenomen om dit weer te geven. Maar voor Todd Howard, regisseur en uitvoerend producent bij Bethesda Game Studios, is er één Xbox Achievement die bijzonder speciaal is – omdat hij de enige persoon ter wereld is die het ooit zal hebben.

Na het nieuws dat Microsoft Bethesda heeft overgenomen voor $7,5 miljard, sprak Howard over zijn geschiedenis met Xbox in een bericht op Bethesda’s website. Daarin deelt hij een anekdote over een op maat gemaakte prestatie die speciaal voor hem is gemaakt en die alleen voor zijn rekening bestaat.

Dat klopt, achievementhunters: je zult deze prestatie nooit kunnen behalen. Tenzij Microsoft jou ook koopt.

“Toen ik de Lifetime Achievement Award ontving bij GDC, maakte ik een grap in mijn acceptatie: ‘Ik vraag me af hoeveel achievementpunten deze waard is?’ Aan het einde van de ceremonie feliciteerden enkele goede vrienden van Microsoft me en zeiden dat ze erachter zouden komen, “herinnert Howard zich.

“Een paar maanden later kreeg ik een code voor een spel dat ze hadden gemaakt, naar mij vernoemd en op mijn account vergrendeld”, vervolgt hij. “Als het wordt uitgevoerd, ontgrendelt het een enkele prestatie – ‘Lifetime – 1000pts.’ Het staat nog steeds in mijn lijst als ik het check, en ik glimlach elke keer. ”

Nu heeft Howard weer een enorme Xbox-mijlpaal te vieren: Microsoft heeft meer betaald voor Bethesda dan voor enige andere studio-acquisitie, waardoor Mojang met enkele miljarden dollars wordt overtroffen. Het was ook veel meer dan wat Disney betaalde voor Lucasfilm en de Star Wars-franchise. In feite is het de op een na grootste acquisitie van videogames in de geschiedenis. Microsoft ging een paar jaar geleden van een semi-zwakke line-up van first-party studio’s naar nu een van de beste.

Howard sprak ook over Starfield en Elder Scrolls VI en hoe ze een enorme motorrevisie zullen introduceren. In een apart interview heeft Howard ook meer gesproken over Starfield en hoe next-gen consoletechnologie daarop een impact heeft gehad.

Xbox Series X en Series S worden op 10 november gelanceerd en je Gamerscore wordt overgedragen naar deze nieuwe systemen.

Deel deze post