Screen_Shot_2018_06_14_at_2.38.19_PM.0

Death Stranding sequels Wellicht Noodzakelijk volgens Kojima

Death Stranding releases voor PS4 op 8 november en in de aanloop naar de release heeft regisseur Hideo Kojima de thema’s en zijn ambities hiervoor besproken. Kojima zei eerder dat Death Stranding voor hem de creatie van een nieuw genre markeert, dat hij “Strand Games” noemde. Voor een goed onderzoek van het genre kunnen echter meer Death Stranding-projecten nodig zijn.

Kojima zei dat Death Stranding alleen misschien niet voldoende is om Strand Games de duurzaamheid te geven die hij het genre wil hebben. Dit is volgens hem omdat de concepten en ideeën nieuw territorium zijn voor hem als maker en voor degenen die het spel spelen en ervaren.

Wat in Death Stranding wordt uiteengezet, kan als basis voor het genre dienen, maar Kojima heeft ook de wens uitgesproken om ze te verfijnen, wat ook zou zorgen voor de bekendheid met het genre.

“Ik weet het niet zeker,” zei hij toen hem werd gevraagd of Death Stranding een serie zou worden. “Het moeilijkste deel is, wanneer je iets nieuws maakt, moet je een vervolg maken en vervolgens een derde versie, anders blijft het niet als een genre.

“Als deze game uitkomt, zijn er veel voor- en nadelen, maar ik denk dat het beter is dat ik het in een vervolg blijf spelen.”

Hoewel Kojima leek te suggereren dat een herziening voor en / of een vervolg op Death Stranding nodig zou kunnen zijn, hoewel hij opmerkte dat er ook andere projecten op tafel lagen.

“Ja, waarschijnlijk minstens 1,5, en dan 2, misschien, tenminste zodat het blijft en mensen zich bewust zijn van het genre. Er zijn veel andere projecten die opduiken zoals tv-drama’s en dat soort dingen. ”

Een nadeel is echter het vinden van de tijd om follow-ups aan te pakken en andere projecten te verkennen. “Waarom ik niet kan zeggen dat het definitief is, is omdat ik maar één instantie heb, en er zijn veel projecten waar ik bij betrokken moet zijn. En het is voor mij fysiek heel moeilijk om veel dingen tegelijk te doen.”

Kojima is open over het niet volledig begrijpen van zijn eigen spel, omdat de gameplay en het wereldbeeld iets nieuws zijn. In het interview zei hij echter dat veel van Death Stranding is geïnspireerd door het Japanse concept van ‘omoiyari’, dat losjes kan worden vertaald in compassie voor anderen. Hij gaat verder met het verkennen van de verschillende manieren waarop deze omoiyari zich kan manifesteren, de gevoelens die het kan inspireren en hoe dat zich allemaal manifesteert in het spel.

Deel deze post