E3-2022

E3 2022 is volledig geannuleerd

E3 is dit jaar volledig afgelast, meldt IGN met verdere bevestiging door VentureBeat.

In een verklaring aan VentureBeat zegt de Entertainment Software Association, die de E3 organiseert, het volgende:

“We hebben eerder aangekondigd dat E3 in 2022 niet persoonlijk zal worden gehouden vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico’s rond COVID-19. Vandaag kondigen we aan dat er ook in 2022 geen digitale E3-showcase zal zijn.”

De ESA kondigde in januari aan dat een fysieke conventie niet zou plaatsvinden, maar een online-only versie was nog steeds een mogelijkheid. Het nieuws van vandaag brak uit toen IGN ’s Rebekah Valentine de inhoud van een e-mail bevestigde aan Razor PR-leider Will Powers, die tweette dat het verklaarde dat er ook geen digitale E3 meer plaatsvond. Het lijkt erop dat deze e-mails vóór de aankondiging naar alle ESA-partners zijn gestuurd.

Er is sinds 2019 geen persoonlijke E3 meer geweest. Vanwege de COVID-19-pandemie werd ook de show van 2020 geannuleerd en was de iteratie van 2021 een online evenement bestaande uit trailers en digitale stands voor media. Veel uitgevers weigerden echter deel te nemen of verschenen op Geoff Keighley’s Summer Games Fest, waardoor E3 2021 een oppervlakkige teleurstelling was voor fans en de pers.

Het is waarschijnlijk te wijten aan de receptie van de 2021-show dat de ESA VentureBeat ook vertelt dat het van plan is om de E3 in 2023 te “revitaliseren” als “een nieuw leven ingeblazen showcase die nieuwe en opwindende videogames en industriële innovaties viert”.

Deel deze post

error: