ea-responds-to-madden (1)

EA Games werkt al een tijdje aan next-gen games

Met de PlayStation 5 en Xbox Scarlett-systemen die naar verwachting later volgend jaar worden geleverd, geeft uitgever Electronic Arts toe “erg enthousiast” te zijn over de volgende generatie hardware.

EA zegt dat het “klaar zal zijn” wanneer de volgende generatie toeslaat. Hoewel de PS5 geen bevestigde release heeft, weten we wel dat Scarlett in de zomervakantie van 2020 zal lanceren. CFO Blake Jorgensen zei dat EA “hard heeft gewerkt aan het bouwen van games voor volgend jaar op Gen 5.” Jorgensen noemde als voorbeeld Madden en zei: “Zoals in het verleden is gebeurd, zullen niet alle games onmiddellijk op Gen 5 verschijnen. Uiteraard, bij games zoals Madden, breng je waarschijnlijk de Gen 5-game uit wanneer de Gen 5-console wordt gelanceerd.

Terwijl EA uitkijkt naar de volgende generatie hardware, zei de CEO van Platinum Games; Atsushi Inaba: “het is meer van hetzelfde.” Inaba lijkt niet onder de indruk van de nieuwe consoles van Microsoft en Sony en zegt: “Het is niets dat storend of super innovatief is.

Deel deze post