ea_header

EA kondigt nieuwe Lord of the Rings mobiele RPG aan

Electronic Arts heeft aangekondigd dat het een samenwerking aangaat met Middle-earth Enterprises om een ​​nieuwe gratis te spelen mobiele game te ontwikkelen op basis van The Lord of the Rings.

Deze game, getiteld The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth, is een verzamelbaar rollenspel dat de fantasie van Tolkiens Lord of the Rings naar een “strategische, sociaal-competitieve ervaring” op mobiele apparaten brengt. EA zegt dat Heroes of Middle-Earth de nieuwste toevoeging is aan zijn groeiende mobiele portfolio en zal worden ontwikkeld door EA’s Capital Games, de studio achter Star Wars: Galaxy of Heroes.

“We zijn ongelooflijk verheugd om samen te werken met The Saul Zaentz Company en Middle-earth Enterprises aan de volgende generatie mobiele role-playing games”, schrijft EA’s vice-president van mobiele RPG’s Malachi Boyle in een persbericht. “Het team zit vol met fans van The Lord of the Rings en The Hobbit en elke dag brengen ze hun enorme passie en talenten samen om spelers een authentieke ervaring te bieden. De combinatie van high-fidelity graphics, filmische animaties en gestileerde kunst dompelt spelers onder in de fantasie van Middle-Earth, waar ze het opnemen tegen hun favoriete personages.”

EA zegt dat Heroes of Middle-Earth “meeslepende verhalen, turn-based gevechten, diepgaande verzamelsystemen en een breed scala aan personages uit het enorme universum van The Lord of the Rings en The Hobbit zal bevatten .” Het bedrijf zegt dat spelers zullen strijden door iconische verhalen uit de wereld van Tolkien, en ook zullen vechten tegen het grote kwaad van Middle-Earth.

“Electronic Arts heeft een gevierde relatie met het Tolkien-universum met het leveren van pc- en consoletitels gebaseerd op The Lord of the Rings – boeken en -films”, luidt het persbericht. “In actieve ontwikkeling door een ervaren team van experts in het mobiele RPG-genre, vertegenwoordigt Capital Games – The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth de eerste mobiele game ontwikkeld door EA, geïnspireerd door verhaallijnen, locaties, personages en kennis uit The Lord of the Ring en The Hobbit literaire werken.”

EA zegt dat de game naar verwachting deze zomer beperkte regionale bètatests zal ondergaan en dat Heroes of Middle-Earth een permanente internetverbinding nodig heeft om te spelen. De game zal ook in-game aankopen bevatten, inclusief willekeurige items, aldus het persbericht.

Deel deze post