wild-hearts-eas-monster-hunter-c

EA toont Wild Hearts-gameplay, lanceert in februari 2023

EA en Koei Tecmo hebben officieel Wild Hearts onthuld, een nieuwe actie-RPG die begin 2023 naar PS5, Xbox Series X/S en PC komt.

Hier is een officiële synopsis: “Beheers de oude technologie om op gigantische beesten te jagen. WILD HEARTS™ is een unieke draai aan het jachtgenre waar technologie je een vechtkans geeft tegen angstaanjagende beesten doordrenkt met de meedogenloze kracht van de natuur zelf. Neem het alleen op tegen deze wezens of jaag met vrienden in naadloze coöp.’

Door deze samenwerking gaat EA samenwerken met ontwikkelstudio Omega Force, vooral bekend om zijn werk aan de langlopende Dynasty Warriors – franchise. Bij uitbreiding heeft Omega Force talloze aanpassingen, sequels en spin-offs gemaakt op basis van zijn actiegameplay met een hoog octaangehalte “1 vs 1000”. Naast Samurai Warriors en de crossover-serie Warriors Orochi hebben we Omega Force aan populaire IP zien werken, waaronder One Piece, Gundam en Fist of the North Star. Recente samenwerkingen met Nintendo hebben ons ook de briljante Hyrule Warriors: Age of Calamity en Fire Emblem Warriors opgeleverd .

Wild Hearts is op verschillende fronten een volledig nieuwe onderneming voor Koei Tecmo, waaronder de eerste samenwerking met EA. Omega Force heeft echter wel enige ervaring met het maken van actiegames in Monster Hunter-stijl. Dynasty Warriors: Strikeforce stapte weg van grootse veldslagen ten gunste van kleinere schermutselingen, met als hoogtepunt monsterachtige eindbaasgevechten met de nadruk op draagbaar coöpspel. Ondertussen was de Toukiden- serie een meer bewuste poging om het succes van Monster Hunter te evenaren, met de nadruk op het doden van Oni met vrienden, het oogsten van hun overblijfselen om een ​​dodelijk arsenaal aan wapens te creëren en te upgraden.

Kijkend naar wat Wild Hearts-gameplay, is er een onmiskenbare overlap met Toukiden. Deze nieuwe game rekent echter af met demonische Oni-vijanden en geeft spelers toegang tot technologieën die hen kunnen helpen zijn beestachtige kolossen neer te halen.

Wild Hearts wordt gelanceerd op 23 februari 2023 op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (via Steam en Epic).

Deel deze post