thumb-1920-1148314

Epic Games-prestaties lanceren volgende week

Maak je klaar, prestatiejagers! Epic Games rolt deze week zijn prestatieprogramma uit op een handvol games die beschikbaar zijn in de Epic Game Store. Dit systeem, genaamd Epic Achievements, neemt bekende delen van andere platforms en voegt ze samen.

De prestaties van Epic zijn een beetje een samensmelting van wat Xbox en PlayStation hebben voor hun digitale beloningen. Elk spel heeft in totaal 1000 XP die je kunt verdienen door te spelen, en meer als je het voltooit. Elke prestatie geeft een bepaald aantal XP, en dat bedrag bepaalt de rangorde van de prijs. Hier is de uitsplitsing:

  • Brons = 5-45 XP
  • Zilver = 50-95 XP
  • Goud = 100-200 XP     
  • Platina = 250 XP

Als je 1000 XP verdient in een game, krijg je die felbegeerde Platinum-prestatie, waarmee je nog eens 250 XP op je Epic Games-profiel krijgt. De opgedane ervaring gaat naar een systeem voor het nivelleren van profielen, vergelijkbaar met wat Sony doet met PlayStation-trofeeën. Er is geen woord over of een van deze prestaties of niveaus voordelen biedt voor in-game content, gamekortingen of erkenning buiten het opscheppen tussen vrienden, maar het is leuk om te hebben opgenomen in de launcher van Epic Games.

Epic Achievements verschijnen volgende week op een gezonde lijst met games uit de eerste ronde, waaronder Kena: Bridge of Spirits , Hades , Alan Wake Remastered, Rocket League, Pillars of Eternity, Zombie Army 4 en meer. Epic zegt dat het “werkt om deze tools bij meer ontwikkelaars te krijgen, dus je kunt verwachten dat Epic Achievements later dit jaar in je favoriete games zullen verschijnen.” Er moet ook worden opgemerkt dat hoewel Epic tools voor “developer achievements” beschikbaar heeft gemaakt in Epic Store-titels, deze niet automatisch zullen worden overgezet naar dit nieuwe systeem. Ontwikkelaars hebben echter de mogelijkheid om die prestaties te nemen en ze te vertalen naar de nieuwe Epic-versie.

Deel deze post