20367493

FIFA-games heten vanaf nu EA Sports FC

Na bijna 30 jaar samenwerking gaan EA Sports en FIFA, het internationale bestuursorgaan van voetbalbonden, uit elkaar na de release van de voetbalvideogame van dit jaar. De aankondiging komt uit een blogpost van Electronic Arts die onthult wat de toekomst biedt voor de voetbal-franchise.

Nu de huidige deal in 2023 afloopt, zal EA niet langer de FIFA-naam gebruiken in zijn populaire voetbalseries, maar in plaats daarvan de naam EA Sports FC aannemen. Het verliest elke gelicentieerde identiteit in de naam, maar houdt nog steeds veel van zijn deals met bestaande voetbalclubs en spelers. Cam Weber, General Manager van EA Sports, schrijft in de blogpost: “Alles wat je leuk vindt aan onze games zal deel uitmaken van EA Sports FC – dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen er zijn.”

Buiten het mogelijk verliezen van het gebruik van het WK-toernooi, is het onduidelijk wat er in toekomstige iteraties nog meer zou kunnen ontbreken. EA kan echter nog steeds bogen op een indrukwekkend aantal spelers en teams die in de toekomst betrokken zijn.

Ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000+ spelers, 700+ teams, 100+ stadions en 30 competities waarin we al tientallen jaren blijven investeren, zal er nog steeds zijn, uniek in EA Sports FC”, zegt Weber. exclusieve partnerschappen met de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A, de MLS – en nog veel meer.”

FIFA 23 van dit jaar klinkt alsof het business as usual zal zijn met meer functies, WK-content, competities, clubs en meer en zal niet onderhevig zijn aan een van deze wijzigingen. Weber zegt dat we moeten wachten tot de zomer van 2023 om meer te horen over wat er gaat komen voor EA Sports FC.

Deel deze post