9YJx1O

Final Fantasy 14 later deze maand weer te koop

Final Fantasy 14 zal later deze maand weer te koop zijn voor nieuwe spelers.

Na de release van de Endwalker-uitbreiding, verwijderde Square Enix het basisspel uit de digitale verkoop omdat het te populair bleek te zijn voor de servers.

In een lange updatepost van regisseur Naoki Yoshida op The Lodestone legt hij uit dat de digitale verkoop vanaf 25 januari wordt hervat.

Ten tweede betekent het nieuwe datacenter dat de Home World Transfer-service wereldwijd wordt hervat, waardoor spelers vanaf 26 januari naar een andere wereld kunnen verhuizen.

Vervolgens is het Data Center Travel System uitgesteld tot een toekomstige 6.1x patch. Met het systeem kunnen spelers naar een andere wereld reizen binnen hetzelfde datacenter, hoewel reizen naar werelden in andere regio’s niet beschikbaar zal zijn – dit is technisch mogelijk, maar wordt overwogen.

Ten slotte plant Square Enix een uitbreiding van datacenters in Japan, Europa en Noord-Amerika, zoals eerder beloofd. Dit liep vertraging op vanwege het wereldwijde tekort aan componenten, waardoor de aanschaf van nieuwe servers moeilijk was.

Japan krijgt in juli 2022 een nieuw datacenter, Amerika krijgt vanaf augustus 2022 een serveruitbreiding in twee fasen en Europa krijgt vanaf juli 2022 ook een grote serveruitbreiding in twee fasen.

“Nogmaals, ik wil mijn excuses aanbieden voor de vertragingen in de serveruitbreiding veroorzaakt door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. De noodzaak voor gemeenschappen om te scheiden vanwege de hergroepering van Worlds is een ander ongemak dat voor sommige spelers onvermijdelijk kan zijn, en we vragen om uw begrip terwijl we eraan werken dit probleem te verhelpen”, zegt Yoshida.

Deel deze post