Xbox-Cloud-Gaming-GX

Fortnite nu beschikbaar op iOS en andere apparaten middels Xbox Cloud Gaming

Epic Games werkt samen met Microsoft om Fortnite terug te brengen naar Apple-apparaten door de Battle Royale gratis beschikbaar te maken op de Xbox Cloud Gaming-service. Deze manier van spelen van Fortnite maakt het spel vanaf vandaag beschikbaar via een ondersteunde webbrowser op iOS- en Android-telefoons en -tablets, evenals op pc’s.

Verhuizen naar de cloud omzeilt Apple’s App Store, waar Fortnite momenteel niet op staat vanwege acties die hebben geleid tot een rechtszaak die begon in 2020 en tot ver in 2021 voortduurde. Epic Games had het iOS App Store-beleid achterwege gelaten door Fortnite-gebruikers toe te staan ​​Epic rechtstreeks te betalen voor digitale aankopen zoals microtransacties, waarmee Apple’s verplichte korting van 30% op deze transacties op zijn platform wordt omzeild. De twee bedrijven vochten voor de rechtbank over de wettigheid van Apple’s zakelijke praktijken , wat leidde tot een bevel waarin Apple werd opgeroepen om voor onbepaalde tijd te voorkomen dat app-ontwikkelaars links naar externe sites opnemen voor alternatieve manieren om te betalen dan alleen via de App Store. Fortnite is in augustus 2020 uit de App Store verwijderden is sindsdien niet meer teruggekeerd, waardoor iOS-spelers tot nu toe geen optie hebben om de game op het platform te spelen.

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, ging naar Twitter om de aankondiging een boost te geven, waarbij hij specifiek vermeldde dat zijn bedrijf niet onderworpen hoeft te zijn aan het betalingsbeleid van Apple. Hij zegt: “Monumentaal nieuws allemaal! Fortnite is nu beschikbaar om GRATIS te streamen naar webbrowsers op iPhone, iPad en Android via Xbox Cloud. Geen abonnement vereist, geen 30% Apple-belasting.”

Deel deze post