xbox-elite-wireless-controller-series-2

Garantie voor Xbox Elite Series 2-controller verlengd met een jaar

Microsoft breidt de garantie voor de Xbox Elite Controller Series 2 aanzienlijk uit, aangezien sommige gebruikers hardwareproblemen ondervinden. Microsoft zegt dat slechts een “klein percentage” van de gebruikers problemen ondervindt, maar heeft de garantie verlengd met een volledig jaar ten opzichte van de voorgaande 90 dagen.

Volgens de Xbox Support-site is de garantieverlenging van toepassing op alle Elite Series 2-controllers die zijn verzonden sinds de lancering in november 2019. Ook worden alle reparaties die buiten de vorige garantietermijn zijn uitgevoerd, uiterlijk op 31 oktober 2020 terugbetaald.

De ondersteuningspagina specificeert niet welke problemen de verhuizing hebben veroorzaakt, behalve om te zeggen dat sommigen “mechanische problemen” hebben ondervonden. Dit volgt op enkele mechanische problemen met de eerste Elite-controller. Microsoft vertelde Windows Central bij de lancering dat het wist dat sommige gebruikers problemen ondervonden en “actief onderzoek deden met onze technische teams”.

Xbox One-controllers zijn te gebruiken met de aankomende Xbox Series X en Series S, zodat je standaard- of Elite-controller met je mee kan migreren naar de nieuwe generatie. Dit is een verschil met de aanpak van Sony, omdat het de nieuwe DualSense-controller introduceert en PS5-games niet werken met de oude DualShock 4-controllers. DualShock 4 werkt echter met achterwaarts compatibele games die op PS5 worden uitgevoerd.

Deel deze post

error: