5ce8d7013bb2f4519c35462d9cef843f

Grand Theft Auto VI moet voor maart 2024 uitkomen

Grand Theft Auto VI verschijnt volgens Take-Two Interactive voor maart 2024.

Het moederbedrijf van Rockstar Games, Take-Two Interactive, heeft onlangs een 10-K SEC-aanvraag ingediend die mogelijk een tip heeft gekregen wanneer Rockstar van plan is Grand Theft Auto VI uit te brengen. Industrieonderzoeksanalist Jeff Cohen (voor investeringsmaatschappij Stephens) merkte op dat het geplande marketingbudget voor het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2024 tweemaal zo hoog is als in de jaren voorafgaand aan die periode. De oorzaak? Cohen speculeert dat het Grand Theft Auto VI zou kunnen zijn.

“We weten niet zeker hoeveel we in deze verschuiving moeten lezen,” zei Cohen in een nota aan investeerders, “maar we zouden opmerken dat deze onthulling de lancering van Red Dead Redemption 2 nauwkeurig voorspelde voorafgaand aan de aankondiging van die game.”

Ondertussen kan Rockstar zeker geld blijven verdienen aan de verkopen van Grand Theft Auto V en lucratieve microtransacties via Grand Theft Auto Online. Wachten tot 2023/2024 vergroot ook de geïnstalleerde basis van de komende huisconsoles van de volgende generatie.

Er moet natuurlijk veel gebeuren om de sterren voor 2023 op één lijn te krijgen – de game is nog niet eens aangekondigd – en de marketingprojectie is al minstens één keer verschoven. We zullen dit dus voorlopig in de gaten moeten houden.

Deel deze post