apps.11841.13712233546831125.9f4bcdfb-0193-4de3-ae20-7f6d3ffe2658

Halo Infinite Dev reageert op geruchten over releasedatum

De directeur van Halo heeft gesproken om geruchten over de releasedatum van Halo Infinite te sluiten. Retailvermeldingen suggereerden onlangs dat de game gepland was voor release in 2021, wat later is dan sommigen misschien hadden gewild, maar Brian Jarrard vertelde de Halo-community in een tweet dat dergelijke vermeldingen niet noodzakelijkerwijs nauwkeurig zijn.

“PSA: we hebben nog geen releasedatum voor Halo Infinite vastgesteld”, zei hij. “Alles wat je op een winkelsite ziet, is slechts een tijdelijke aanduiding/speculatie.”

Halo Infinite was oorspronkelijk opgesteld als een lanceringstitel voor de Xbox Series X/S in november, maar Microsoft heeft de game naar 2021 geduwd, deels vanwege COVID-19 en de impact van thuiswerken. Het bedrijf heeft nog geen indicatie gegeven wanneer de game in 2021 mag worden uitgebracht. Vanaf nu is het nog steeds gepland om ook naar Xbox One te komen. Het ondersteunt ook crossplay tussen alle platforms, inclusief pc. Het is de eerste keer dat een Halo-game beschikbaar is op pc en tegelijkertijd wordt uitgebracht op consoles.

Na de vertraging erkende Xbox-baas Phil Spencer dat Microsoft overwoog om een ​​deel van de game eerder uit te brengen dan het volledige spel om Halo Infinite eerder in handen van fans te krijgen. Microsoft ging echter niet verder op dat pad. Geen enkele Halo-game is op deze manier uitgebracht, met uitzondering van The Master Chief Collection op pc. In het geval van die collectie worden individuele games één voor één gelanceerd.

Het multiplayer-element van Halo Infinite is gratis, wat een grote en opwindende stap is voor de serie. Microsoft heeft echter nog geen gameplay voor multiplayer laten zien, met de enige beelden die we tot nu toe hebben gezien, gericht op de campagnemodus. Het bevatte een Halo-ring die sterk leek op die van het originele spel, maar met veel meer vrijheid bij het aanpakken van doelstellingen. Het bevatte ook een nieuw grijpapparaat. Deze gameplay-opnames waren niet bepaald verbluffend, en Microsoft heeft beloofd dat de graphics beter zullen worden.

Deel deze post