Horizon-

Horizon Forbidden West-ontwikkelaar neemt aan voor MMO

Informatie over Horizon Forbidden West is relatief schaars – en terecht. De game is nog ver weg, maar we hebben het geluk gehad om uitgebreide gameplay-opnames te zien en meer te weten te komen over de visuele/narratieve evolutie van Aloy in de twee games. Volgens een recente vacature zou ontwikkelaar Guerrilla Games echter op zoek kunnen zijn naar meer multiplayer-gerichte ervaringen. Of dit iets te maken heeft met de Horizon-franchise of een nieuwe IP die gepland staat voor release in de zeer verre toekomst valt nog te bezien. Het team is in ieder geval op zoek naar MMO-experts.

Volgens VGC vallen twee vacatures op de carrière-webpagina van Guerrilla Games het meest op: senior social systems designer en senior games writer. De voormalige aanvrager moet “[rapporteren] aan de hoofdspelontwerper [en] werken binnen een kernteam van meerdere ontwerpers gericht op sociale systemen en spelersbetrokkenheid … spelers betrekken bij sociale interacties om duurzame relaties te creëren; waar compatibele spelers Guild-achtige groepen kunnen creëren om samen te verkennen.” En de laatste rol lijkt op geen enkele manier meteen uniek. Toch luidt een deel van de beschrijving als volgt: “Beschikken over uitgebreide kennis van verhalen en verhalende ontwerpen in open-world RPG-games, online games en MMORPG’s.”

Het verhaal van Horizon Forbidden West speelt zich af in een uitgestrekte open wereld. We weten dat Aloy een afbrokkelend San Francisco doorkruist, maar andere potentiële steden/locaties moeten nog worden bezien. Wederom vecht je tegen majestueuze, mechanische fauna, maar Aloy is deze keer uitgerust met nieuwe gereedschappen. Rookbommen die vijanden tegenhouden, kleverige granaten en moedspieken – vaardigheden die de speelstijl aanpassen in je vaardighedenboom – zijn enkele voorbeelden van de uitrusting die tot je beschikking staat. Als Guerrilla Games inderdaad plannen heeft om multiplayer-modi naar de Horizon-serie te brengen, zou het interessant zijn om te zien hoe de gevechten veranderen om grootschalige raids of kleine partijen te ondersteunen.

Deel deze post