hyrule-warriors-age-of-calamity-new-cropped-hed-1236190-1280x0

Hyrule Warriors Breath Of The Wild Prequel aangekondigd

Een nieuwe Legend of Zelda-spin-off komt in november uit voor de Nintendo Switch, heeft Nintendo aangekondigd. De game, genaamd Hyrule Warriors: Age of Calamity, is een ander Zelda-avontuur in Dynasty Warriors-stijl, ontwikkeld door Koei Tecmo, en het dient als een prequel voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Age of Calamity speelt zich 100 jaar voor de gebeurtenissen van de Switch-lanceringstitel af en beschrijft de grote ramp die Hyrule verwoestte. Net als in de vorige Hyrule Warriors, zal de game meerdere speelbare personages bevatten, elk met een unieke speelstijl. Spelers kunnen de controle krijgen over Link, Zelda en de vier kampioenen van Hyrule – Mipha, Revali, Daruk en Urbosa – en door golven van Ganons volgelingen heen snijden. Samen met de bovengenoemde personages is er een kleine Guardian te zien tussen de helden in de officiële sleutelkunst van het spel, wat suggereert dat het ook speelbaar zou kunnen zijn.

[the_ad id=’2164′]

Naast over-the-top gevechten, bevat Age of Calamity traditionele Zelda-elementen zoals puzzels. Spelers zullen de Sheikah Slate en andere vaardigheden moeten gebruiken om deze en andere obstakels in de omgeving te overwinnen. Nintendo zegt ook dat de game “een robuust verhaal bevat dat de gebeurtenissen, relaties en dramatische momenten van de Great Calamity in boeiende details weergeeft”.

Volgens Yosuke Hayashi van Koei Tecmo, die als producer van Age of Calamity fungeert, is de game gemaakt in nauwe samenwerking met Nintendo. “In tegenstelling tot de vorige Hyrule Warriors-games, is Hyrule Warriors: Age of Calamity ontwikkeld door nauw samen te werken met het Zelda-team in elke stap van het proces, inclusief gameplay-richting, graphics, wereld en alle dialoog,” legde Hayashi uit.

Hyrule Warriors: Age of Calamity is niet het Breath of the Wild-vervolg dat in juni 2019 werd aangekondigd. De ontwikkeling van die game vordert nog steeds, bevestigde serieproducent Eiji Aonuma in een videoboodschap.

Deel deze post