378240

Iemand heeft Skyrim draaiende gekregen op een klein toetsenbordscherm

Zelfs als The Elder Scrolls V: Skyrim niet de meest geporte game in de geschiedenis is, voelt het zeker zo aan. Hoewel het geen officiële poort is, slaagde Redditor Mr_Murdoc erin om Skyrim te laten draaien op een klein OLED-scherm dat op een toetsenbord is gemonteerd, en laat zien hoe de openingsscène van het spel eruitziet met een minuscule resolutie. Op dit punt zijn we zelfs nauwelijks meer verrast. Skyrim zal ons allemaal overleven.

Het toetsenbord is een SteelSeries Apex 7 TKL, en hoewel het niet over de hardware beschikt om het spel zelf uit te voeren, heeft het wel een klein scherm dat als monitor kan werken. Het display wordt meestal gebruikt om toetsenbordfuncties weer te geven, maar het kan ook worden gebruikt om video’s of gifs af te spelen. Mr_Murdoc legde uit dat het spel zoals getoond in de video eigenlijk speelbaar is, en dat er een programma wordt gebruikt dat het spel zou weerspiegelen zoals het op hun hoofdmonitor werd uitgevoerd.

So, I got Skyrim running on my keyboard. from r/skyrim

In 2018 vertelde Todd Howard gamers op beroemde wijze: “Als je wilt dat we stoppen met het uitbrengen van Skyrim, stop dan met kopen.” Hopelijk neemt hij de populariteit van de Reddit-post niet als vraag naar een toetsenbord-native versie van Skyrim. De game is al beschikbaar op de Alexa-apparaten van Amazon. Nou, als je het goed vindt, speel het in ieder geval als een draai aan het klassieke tekstavonturengenre.

Elder Scrolls 6 werd in 2018 officieel aangekondigd door Bethesda, hoewel het nieuws over het vervolg nog steeds mager is. Aangezien Bethesda onlangs werd overgenomen door Microsoft, was er de vraag of Elder Scrolls 6 nu exclusief zal zijn voor Xbox en PC, hoewel Microsoft met de overname verder lijkt te kijken dan console-exclusiviteit.

Deel deze post