Spider-Man-Miles-Morales-04

Insomniac’s nieuwste Spider-Man: Miles Morales-update voegt ray tracing toe met 60 fps

Spider-Man: Miles Morales-spelers op PS5 zullen niet langer worden geconfronteerd met de lastige keuze tussen 60 fps vloeibaarheid en de esthetische geneugten van ray tracing, dankzij een nieuwe patch van ontwikkelaar Insomniac die eindelijk beide samen mogelijk maakt, zij het met enkele kanttekeningen.

Insomniac’s nieuwste update – formeel bekend als patch 1.007 – is nu beschikbaar en introduceert een derde PS5 grafische modusoptie als aanvulling op de bestaande (30 fps met ray tracing ingeschakeld) Fidelity Mode en (geen ray tracing bij 60 fps) Performance Mode; nu kunnen spelers de Performance RT-modus selecteren, die de felbegeerde mix van ray tracing met 60 fps inluidt.

Voor degenen die zich afvragen wat de magie is achter Insomniac’s nieuwe Miles Morales-update, biedt de in-game beschrijving van de Performance RT Mode enkele aanwijzingen, waarin wordt uitgelegd dat het 60 fps en ray tracing levert “door de scèneresolutie, reflectiekwaliteit en voetgangersdichtheid aan te passen”.

Hoewel de Performance RT-modus momenteel alleen beschikbaar is in Spider-Man: Miles Morales op PlayStation 5, vragen spelers zich al af of dezelfde visuele aanpassingen uiteindelijk hun weg zullen vinden naar Insomniac’s prachtige PS5-remaster van de originele Spider-Man.

Hoewel de ontwikkelaar niet precies bevestigend heeft geantwoord, bood Insomniac’s community-directeur James Stevenson wel een Thinking Face-emoji aan als antwoord op een vraag over 60 fps en ray tracing die naar de Spider-Man-remaster op Twitter kwam – een antwoord werd ook vermeld in de leiding van John Linneman van Digital Foundry. Hopelijk geldt dat als een positief teken.

Deel deze post