dLa9wrbWiBtCQBLw9wMCx8

Kingdom Hearts 4 draait op Unreal Engine 5

Kingdom Hearts 4 werd gisteren als verrassing onthuld tijdens een aankondigingstrailer voor het 20-jarig jubileum van de serie, waar Square Enix ook onthulde dat het Kingdom Hearts Missing-Link aan het ontwikkelen was, een nieuwe mobiele game voor de franchise.

De onthulling van Kingdom Hearts was behoorlijk uitgebreid en je kunt Game Informer’s volledige uiteenzetting ervan hier lezen, maar een ding dat niet onopgemerkt kon blijven, was de nieuwe visuele stijl. Met een veel realistischer uiterlijk, vooral in vergelijking met het cartoonachtige karakter van eerdere Kingdom Hearts-spellen, ziet dit nieuwe vervolg er prachtig uit.

Deze trailer, die zich afspeelt in het Tokyo-achtige Quadratum, laat zien hoe Sora wakker wordt in een appartement voordat hij aanvalt na een massale harteloze die chaos veroorzaakt in de binnenstad. We zien enkele shots van wat lijkt op echte gameplay en nu weten we dat deze onthulling in realtime plaatsvond in Unreal Engine 4 dankzij een nieuw rapport van Famitsu , vertaald door Video Games Chronicle . Unreal Engine 4 ziet er geweldig uit, maar na de aankondiging van vorige week dat Unreal Engine 5 nu voor iedereen beschikbaar is , vroegen fans zich af of Kingdom Hearts 4 in deze nieuwe engine zou worden ontwikkeld.

Volgens het rapport van Famitsu blijkt het dat te zijn .

“De volledige game wordt gemaakt met Unreal Engine 5, en de kwaliteit van verlichting en details zal een aantal niveaus hoger zijn”, aldus Famitsu .

De publicatie beweert ook dat Kingdom Hearts 4 wordt ontwikkeld door de Osaka-studio van Square Enix, hetzelfde team achter Kingdom Hearts 3, onder leiding van co-regisseur Yasushi Yasue, zoals vertaald door VGC .

Tijdens het live 20th Anniversary-evenement, dat plaatsvond in Japan, onthulde Kingdom Hearts-franchisedirecteur Tetsuya Nomura naar verluidt dat hij overwoog om een ​​echte Verum Rex-videogame te maken, die zelf een videogame is in de Toy Story-wereld van Kingdom Hearts 3, voordat hij besloot Kingdom Hearts 4 te maken. Verscheurd tussen een Verum Rex-game en een nieuwe Kingdom Hearts, koos Nomura voor het laatste omdat hij zich anders te veel zorgen zou maken over Sora. Naar verluidt koos hij ook voor Kingdom Hearts 4 omdat het te moeilijk zou zijn om beide te ontwikkelen.

Terwijl je wacht om op een dag te zien hoe Kingdom Hearts 4 eruitziet in Unreal Engine 5, lees je Game Informer’s Kingdom Hearts 4 onthult de trailer-uitsplitsing en bekijk je alles wat we weten over Kingdom Hearts Missing-Link . Bekijk daarna deze theorie dat de Forest Moon of Endor uit Star Wars zich in de Kingdom Hearts 4 onthullingstrailer bevindt .

Deel deze post