kingdom_hearts_iv_header

Kingdom Hearts 4 onthuld

Square Enix heeft onthuld dat het Kingdom Hearts IV ontwikkelt, een hoofdvervolg op Kingdom Hearts III uit 2019.

Dit werd onthuld tijdens een aankondigingstrailer voor het 20-jarig jubileum die vandaag door Square Enix is ​​uitgebracht en na ongeveer vier minuten informatie over huidige en aankomende mobiele Kingdom Hearts-games, flitst het scherm naar “The Lost Master Arc”. Zoals je zou kunnen raden op basis van het einde van Kingdom Hearts III, is de verloren meester vermoedelijk Sora, die ligt te slapen in de Tokyo-achtige wereld waarin we hem voor het laatst zagen.

We krijgen een glimp te zien van een heel andere visuele stijl voor Sora en Kingdom Hearts – gemakkelijk de meest realistisch ogende, zo je wilt, Kingdom Hearts tot nu toe, met een complete visuele revisie voor Sora en de NPC’s van deze wereld. Terwijl hij door een aantal mooie omgevingen flitst, zegt een verteller het volgende:

“Als dit niet het einde is dat je wenste – als het je wanhoop bezorgt – verlaat dan deze wereld voor een andere. Uw opties zijn eindeloos. Het hart verblijft in de ziel, die op zijn beurt door het lot naar zijn rechtmatige plaats wordt geleid. De keuze is weer aan jou. Als je deze wereld echter achter je laat, verwacht dan niet terug te keren naar de wereld waar je vandaan komt.”

Het is een onheilspellende boodschap, schijnbaar aan Sora gegeven door enkele leden van de Organisatie XIII, gezien aan het einde van de trailer, en het maakt het vrij duidelijk dat we waarschijnlijk zullen vechten tegen Heartless in deze nieuwe Tokyo-achtige wereld. Het doet geen pijn dat een gigantische Harteloze daadwerkelijk in het midden van de stad verschijnt om ravage aan te richten.

Maar daarvoor vertelt een meisje aan Sora dat hij al een week op deze wereld is, slapend. Het duurt niet lang voordat Sora de Harteloze dreiging in de stad herkent en zoals je zou verwachten, gaat hij er recht op af, met Sleutelzwaard in de hand. Hier zien we enkele nieuwe bewegingen in Sora’s arsenaal, zoals wat lichte parkour-vaardigheden en een Sleutelzwaard-ketting die heel erg op een enterhaak lijkt. Hij klimt een gebouw op en daalt dan weer naar beneden door de lucht, voordat hij een verwoestende magische booraanval loslaat die de Hartlozen verslaat.

Hoewel deze trailer niet direct de laatste gebeurtenissen van Kingdom Hearts III raakt, die weliswaar erg Final Fantasy Versus XIII krijgen door middel van de in-game Verum Rex-franchise, is het duidelijk dat dit dezelfde wereld is als die laatste sequenties. Als één ding duidelijk is, als Kingdom Hearts III-regisseur Tetsuya Nomura terug is om Kingdom Hearts IV te regisseren, lijkt hij diep in de Verum Rex-kant van de franchise te duiken om eindelijk te maken wat eigenlijk zijn Versus XIII is.

Wat betreft wanneer we erachter zullen komen of dit het is, of dat het iets heel anders is, de tijd zal het leren, want de trailer bevat geen enkele release-venster. De ontwikkeling van Mainline Kingdom Hearts-games duurt meestal even, maar Nomura heeft in het verleden gezegd dat hij niet verwacht dat het team er zo lang over zal doen om Kingdom Hearts III te ontwikkelen om er een vervolg op te ontwikkelen.

Als je je zorgen maakt dat de Verum Rex-kant van Kingdom Hearts het potentieel voor Disney-personages en -werelden elimineert, zweet dan niet — na het onthullen van de titel gaat de trailer naar Donald en Goofy, die op zoek zijn naar Sora, voordat ze zijn aangevallen. Deze kleine scène voelt heel erg als een, ‘Hé, maak je geen zorgen – Disney zal nog steeds deel uitmaken van deze serie in Kingdom Hearts IV.’

Deel deze post