ps5

Mappen waren niet beschikbaar tijdens lancering PS5 vanwege gezondheid werknemers

De PlayStation 5 is gelanceerd zonder gamemappen, een functie die op PlayStation 4 te vinden is en die door heel veel mensen werd gebruikt. De reden voor het ontbreken van mappen is nu onthuld door een voormalig Sony-manager. Steven Trombetta ging naar Twitter om uit te leggen waarom de functie ontbrak, en dat is een zeer goede reden.

In antwoord op een nogal titelloze kop van Kotaku , schreef hij: “We hebben deze console midden in een wereldwijde pandemie gebouwd zonder dat iemand het nodig heeft. Er moesten een paar dingen gebeuren om dat te realiseren. Het zou fijn zijn als je er niet onbeleefd over was. De gezondheid van de medewerkers stond voorop en daar ben ik blij om.”

Sony heeft slechts een paar dagen mappen voor PS5 uitgerold als onderdeel van een firmware-upgrade, maar koos ervoor om de functie “Gamelists” te noemen.

De firmware-update bevatte ook nieuwe sociale functies, gemakkelijker toegang tot lopende activiteiten en 1440p HDMI-video-uitgang, ervan uitgaande dat je een televisie of monitor hebt die die uitgang kan ondersteunen.

Deel deze post