wallpaper_beyond_good_and_evil_2_01_1920x1080

Michel Ancel stopt met het maken van games, maar ontwikkeling Beyond Good & Evil 2 gaat door

Game-ontwerper Michel Ancel, bekend van zijn werk aan Beyond Good & Evil en Rayman, heeft aangekondigd met pensioen te gaan uit de game-industrie na een carrière van meer dan 30 jaar. In plaats van virtuele werelden te creëren, gaat hij zich concentreren op de echte wereld en tijd besteden aan een natuurreservaat.

Ancel maakte de aankondiging op Instagram en verzekerde fans dat zijn twee huidige projecten – Beyond Good & Evil 2 en Wild – zullen doorgaan. “Velen van jullie willen misschien weten wat er met Wild en BGE2 zal gebeuren. Geen zorgen, aangezien de teams nu al maandenlang autonoom zijn en de projecten super goed verlopen”, schrijft Ancel. “Mooie dingen binnenkort te zien.”

Ancel bracht het grootste deel van zijn carrière door bij Ubisoft, maar leidde ook een onafhankelijke studio genaamd Wild Sheep.

Ubisoft plaatste een eigen update over Beyond Good & Evil 2, waarin hij vriendelijke dingen over Ancel zei en erop wees dat het team achter de game momenteel mensen aan het werven is. De post zegt ook dat het huidige doel is om ergens in 2021 meer van Beyond Good & Evil 2 in actie te laten zien.

Deel deze post