Kopie-van-Featured-Image-13

Microsoft begint met het testen van nieuwe Xbox UI, lanceert in 2023

Microsoft heeft voor het eerst een glimp opgevangen van een aangepaste hoofdgebruikersinterface voor hun Xbox-consoles, de hoofdstartpagina gereorganiseerd en met Xbox Insiders gewerkt om manieren te verfijnen om meer personalisatie naar het startscherm te brengen. Eenmaal klaar, zal de gebruikersinterface ergens in 2023 worden uitgerold naar Xbox-consoles.

Dit zal een uitgebreid proces zijn, waarbij Microsoft een voorbeeld van een aantal verschillende ontwerpen zal bekijken en zich zal aanpassen aan de feedback van Xbox Insiders. In de eerste set preview-updates zien ze:

  • De nieuwe rij ‘Jump back in’ geeft je snel toegang tot je meest recent gespeelde games en apps.
  • Krijg eenvoudig toegang tot belangrijke systeem-apps zoals Instellingen, Winkel, Zoeken en Mijn games en apps met hun eigen speciale tegels op Xbox Home.
  • Consistent ontwerp en visuele identifiers met bijgewerkte lay-outs om de ervaring vertrouwd te houden.
  • Wanneer u naar beneden scrolt, ziet u samengestelde categorieën en aanbevelingen die zijn afgestemd op uw spelvoorkeuren.

Dit alles lijkt erop te wijzen dat de huidige methode om aangepaste weergaven onder het hoofdscherm te maken, zal verdwijnen ten gunste van een gehomogeniseerde lay-out. Uit de gedeelde schermafbeeldingen kun je zien dat er één hoofdtegel minder zal zijn voor recente apps en games – het is nu 6 in plaats van 7 – dat de Store een tegel op de startpagina heeft en dat je naar de app Instellingen kunt navigeren zonder dat je om de Guide-overlay op te roepen, en er is ook een zoekbalk. Het al lang bestaande probleem van het hebben van advertenties op de startpagina zal echter blijven bestaan.

Deel deze post