Xbox-Series-X-1

Microsoft deelt meer details backwards compatibiliteit Xbox Series X

Microsoft heeft meer details gedeeld met betrekking tot de backwards compatibiliteit van de Xbox Series X.

Een enorm gespreksonderwerp dat de komende console-generatie betreft, gaat over compatibiliteit. Spelers hebben al een hoop geld geïnvesteerd in games en accessoires, en velen kruisen hun vingers dat die investeringen niet volledig zullen worden geannuleerd wanneer nieuwe systemen deze feestdagen in de winkelschappen komen. Xbox heeft al gezegd dat Xbox One, Xbox 360 en originele Xbox-games die op Xbox One worden uitgevoerd via het backwards compatibiliteitsinitiatief van dat systeem zullen werken op Series X, en dat accessoires ook zullen worden overgedragen naar de volgende generatie hardware. Vandaag heeft het team van Xbox meer inzicht gegeven in de backwards compatibiliteitsfuncties van de komende Xbox Series X.

Met meer dan 600 games van vorige generaties die aan Xbox One werken en de enorme bibliotheek met games die voor Xbox One beschikbaar zijn, zal de Xbox Series X bij de lancering duizenden compatibele games hebben. Deze prestatie vereiste dat Microsoft grote hindernissen moest nemen als het gaat om systeem- en chiparchitectuur, zodat games van meerdere generaties op de nieuwste hardware kunnen worden gespeeld. Bovendien heeft Microsoft meer dan 100.000 uur aan playtests gedaan om ervoor te zorgen dat Series X niet alleen compatibel is met uw huidige bibliotheken, maar ook optimale prestaties levert op manieren die eerdere systemen niet konden.

Volgens Xbox draaien alle backwards compatibele games standaard op Xbox Series X-hardware, waarbij de volledige kracht van de CPU, GPU en SSD wordt benut. Hierdoor kunnen oudere games prestaties behalen die op zijn minst gelijk zijn aan die van het originele systeem van de game, terwijl ze soms presteerden op manieren die onmogelijk waren op mindere hardware. Sommige backwards compatibele games die op Xbox Series X worden uitgevoerd, kunnen verbeteringen zien in hogere en stabielere framerates, hogere maximale resolutie, betere visuele kwaliteit en kortere laadtijden. Xbox Series X gebruikt ook nieuwe technologie om automatisch HDR-ondersteuning toe te voegen aan games zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van die game. Bovendien werkt de nieuwe Quick Resume-functie van Xbox Series X, waarmee je meteen terug kunt gaan naar een game waar je was gestopt met meerdere titels, ook met backwards compatibele games.

Bovendien werkt Xbox aan methoden om nieuwe innovaties toe te voegen aan een kleine lijst met oudere games om ze bij te werken naar moderne standaarden voor beeldkwaliteit, resolutie en prestaties, met respect voor de oorspronkelijke artistieke intentie. Met een methode die het team gebruikt, kunnen ze bijvoorbeeld oudere games bijwerken naar een resolutie van 4K, of zelfs dubbele framerates van 30 fps tot 60 fps of van 60 fps tot 120 fps.

Microsoft noemt ook prestaties, spelvoortgang en vriendenlijsten die worden overgedragen. We zullen de komende maanden voorafgaand aan de lancering van vakantie 2020 meer leren over Xbox Series X, de mogelijkheden en de games.

Deel deze post