110971

Microsoft erkent dat sommige multiplatform-games beter werken op de PS5

Microsoft heeft er geen geheim van gemaakt dat de Xbox Series X wordt geleverd met krachtigere specificaties dan de PlayStation 5, maar meerdere tests door Digital Foundry hebben uitgewezen dat multiplatform-games zoals Assassin’s Creed Valhalla en Devil May Cry 5 beter presteerden op de PS5.

“In termen van het correleren van specificaties op papier aan de daadwerkelijke ervaring op het scherm, presteert PS5 ofwel boven zijn gewicht, of levert de Xbox Series X niet het volledige potentieel dat wordt beloofd door een grotere investering in een veel substantiëlere geheugeninterface” zeiden Richard Leadbetter en John Linneman over Devil May Cry 5. Het duo merkte afzonderlijk op dat Assassin’s Creed Valhalla “veel dichter bij het doel van 60 fps” is op de PS5, terwijl de Xbox Series X-versie “worstelt”.

Microsoft heeft het probleem erkend in een verklaring aan The Verge en heeft gezegd dat het komt omdat ontwikkelaars “zojuist aan het oppervlak krabben van wat next-gen consoles kunnen doen.”

We zijn op de hoogte van prestatieproblemen in een handvol geoptimaliseerde titels op Xbox Series X / S en werken actief samen met onze partners om de problemen te identificeren en op te lossen om een ​​optimale ervaring te garanderen. Nu we aan een nieuwe consolegeneratie beginnen, krabben onze partners nu net aan de oppervlakte van wat next-gen consoles kunnen doen en worden er kleine bugfixes verwacht terwijl ze leren hoe ze optimaal kunnen profiteren van ons nieuwe platform. We willen graag met ontwikkelaars blijven samenwerken om de mogelijkheden van Xbox Series X / S in de toekomst verder te verkennen.

Volgens The Verge stond Microsoft achter Sony als het ging om het verzenden van dev-kits en het bieden van ondersteuning aan ontwikkelaars.

Deel deze post