954e9e03-add1-4f40-aed7-134d830aadb3

Microsoft lanceert Xbox Academy, een nieuwe, gratis virtuele workshop voor beginnende game-ontwikkelaars

Microsoft heeft Xbox Academy aangekondigd, een nieuwe, gratis tutorial voor het ontwikkelen van games “ontworpen om de volgende generatie gamemakers te inspireren en hen inzicht te geven in game-ontwerp en -ontwikkeling”.

De gratis digitale workshop begint later deze maand in september en is naar verluidt “een van de vele” virtuele workshops die door Microsoft worden aangeboden in een poging om “klanten, kleine bedrijven en gemeenschappen te inspireren, van dienst te zijn en te helpen door middel van leren en technologie”.

De virtuele workshop wordt gerund door East London Arts and Music (ELAM), Games London en Playground Games en laat studenten kennismaken met de basisprincipes van game-ontwerp, inclusief een overzicht van hoe Playground Games in het VK ‘game-ontwerp benadert voor veelgeprezen titels zoals de Forza Horizon-franchise “.

Deelnemers leren ook meer over het game-ontwikkelingsproces en ontwikkelaarstools zoals Unity.

“Ik ben heel blij dat Playground Games deel uitmaakt van Xbox Academy en dat onze teamleden Maria Lee en Ryan Greene hun ervaring en kennis kunnen delen met makers van games”, aldus Gavin Raeburn, studiodirecteur van Playground Games. “Als team zijn we gepassioneerd door het stimuleren van nieuw talent in de branche, zoals met ons 12 maanden durende stageprogramma voor universiteitsstudenten van relevante opleidingen. Dit evenement is een andere geweldige manier om een ​​deel van de expertise binnen de studio door te geven. om de volgende generatie gamemakers te inspireren.”

“Het is een waar genoegen om samen te werken met de getalenteerde mensen van Playground Games en Microsoft Store bij het geven van deze sessies”, voegt Curtis Le Blanc toe, directeur games bij East London Arts and Music. “Veel van de studenten bij ELAM zijn begonnen met hun opleiding in de ontwikkeling van games en andere gebieden, gebaseerd op de inspiratie van marktleiders, net als de mensen bij Playground, dus we weten dat dit soort sessies van onschatbare waarde zijn om de enorme kansen voor groei en werkgelegenheid in het VK is vervuld.”

Deel deze post