755919704492108

Nieuwe PS5-consolerevisie gespot in Australië

Nieuwe PS5-consolemodellen zijn gelanceerd in Australië en net als eerdere PlayStation-iteraties, dragen ze nieuwe modelnummers. Deze nieuwe edities – de CFI-1202B digitale console en de CFI-1202A disc console – hebben geen uiterlijke veranderingen, maar zijn intern lichter.

Zoals opgemerkt door Press Start, is de Disc PS5 nog eens 300 gram afgevallen en weegt nu 3,9 kg, terwijl de Digital PS5 200 gram lichter is en de weegschaal op 3,4 kg kantelt. Dit is niet de eerste keer dat Sony de PS5 heeft ingekort., aangezien bij een eerdere revisie het koellichaam werd verwisseld voor een slankere versie. In totaal is de Disc PS5 nu 600 gram lichter dan het originele model en de Digital PS5 is in totaal 500 gram afgevallen.

Hoewel de PS5-console wat gewicht gaat verliezen, kun je verwachten dat je bankrekening ook wat overtollig geld verliest als je in een van de verschillende markten woont waar onlangs een prijsverhoging op de Sony-hardware is ingezet. Sony geeft de schuld aan wereldwijde economische uitdagingen en ongunstige valuta trends voor de stijging van de detailhandelsprijzen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en delen van Noord-Amerika.

Deel deze post