01240832_005_1

Nintendo presenteert vernieuwde Switch-console met verbeterde accuduur

Nintendo heeft een herziene versie van de originele Switch aangekondigd. Het nieuwe model is identiek aan de Switch van het startmodel, met als belangrijkste verschil dat de batterij langer meegaat. Dit staat los van de onlangs aangekondigde Switch Lite, die een meer ingrijpende revisie van het systeem is.

Het originele lanceringsmodel Switch heeft tussen twee en een half tot zes en een half uur speeltijd gekregen. De herziene versie zal echter een batterijlevensduur van vier en een half tot negen uur opleveren. Het herziene Switch-model kost hetzelfde, ongeveer 300 euro. Volgens de productpagina van Nintendo wordt deze medio augustus in de VS gelanceerd.

Zoals opgemerkt door Nintendo toen de Switch voor het eerst werd gelanceerd, hangt de levensduur van de batterij af van het spel dat wordt gespeeld, zoals een titel als The Legend of Zelda: Breath of the Wild vreet enorm veel batterijen dan andere, minder intensieve titels.

Op 12 juli trok Nintendo de gordijnen van de Switch Lite terug, wat een kleinere en goedkopere versie van de hybride console is. Het heeft een kleiner scherm, voert geen video uit naar tv’s en heeft speciale controle-ingangen in plaats van de afneembare Joy-Cons, het heeft ook een betere levensduur van de batterij dan de originele startschakelaar. Vanwege het onvermogen om verbinding te maken met een tv, kunnen sommige games problemen hebben met Switch Lite, in ieder geval zonder aparte Joy-Con-controllers aan te schaffen

Deel deze post