148614-games-feature-nintendo-switch-lite-release-date-price-pre-orders-and-everything-you-need-to-know-image1-ymxg16puvd

Nintendo Switch Lite is een nieuw model en maakt geen verbinding met TV’s

Als een Switch niet kan Switchen, is het dan wel een Switch?

Het gerucht gaat al geruime tijd dat Nintendo een of meer nieuwe versies van de Nintendo Switch zou aankondigen. Zonder enige waarschuwing heeft Nintendo besloten dat half juli het juiste moment is om zoiets te onthullen, aangezien Nintendo een nieuw Switch-model heeft aangekondigd – en het komt vrij snel uit. De Nintendo Switch Lite is een slankere versie van het bestaande Switch-model dat sommige functies opoffert. Het meest opvallende punt van onderscheid is het onvermogen om video naar een tv uit te voeren; dit is alleen een handheld, in plaats van een hybride die onderweg of op een extern beeldscherm kan worden afgespeeld. Desondanks zal het nog steeds de Switch-naam hebben die verwijst naar deze functionaliteit in het originele systeem.

Deze concessies leiden tot een prijs die $100 minder is dan het oorspronkelijke model; Switch Lite verkoopt voor $200 in de VS. Het verschijnt op 20 september in een drietal kleuren, met een speciale editie Pokemon-versie die in november aankomt. Als het snel aanvoelt voor een nieuw model, bedenk dan dat dit langer wachten was dan met andere Nintendo-systemen.

De Switch Lite heeft een 5,5-inch scherm dat wordt weergegeven met een resolutie van 720p. Hierdoor wordt het scherm enigszins verkleind ten opzichte van het 6.2-inch formaat van de oorspronkelijke switch en is de algehele grootte van het systeem ook kleiner.

De koptelefoonpoort is er nog steeds (ondersteuning voor Bluetooth-koptelefoon is helaas niet toegevoegd) en de lay-out van de knop is grotendeels ongewijzigd. De Switch Lite heeft echter niet langer afneembare Joy-Con-controllers. Bovendien zal de Switch Lite geen rumble hebben of de IR bewegingssensoren. Joy-Con-controllers kunnen nog steeds op de Switch Lite worden aangesloten. Nintendo heeft echter de vier kleine knoppen die dienen als de richtingsingangen op de Joy-Cons voor een traditioneel D-pad verwisseld.

Deel deze post