indie-world-recap-may-2022

Nintendo’s Indie World Showcase in een notendop

Nintendo toonde meer dan 20 minuten aan indiegames tijdens de Indie World Showcase van vandaag, en als je het niet hebt kunnen vangen, of als je de naam van de game hebt gemist die je graag wilt bekijken (of zelfs de releasedatum), bekijk hier een overzicht.

Hier is alles wat vandaag is aangekondigd tijdens de Indie World Showcase van mei 2022 :

Ooblets

Ontwikkeld door Glumberland, is de kans groot dat Ooblets al een spel is dat je hebt gespeeld. Dat komt omdat het eerder in 2020 in vroege toegang op Xbox One en pc werd uitgebracht. Het maakt nu echter zijn weg naar Switch, mogelijk in 1.0-vorm. Het is hetzelfde spel, dat wil zeggen dat het een heel schattig simulatiespel voor landbouw/leven is waarin je een zeer aanpasbaar personage bestuurt om Ooblets op Ooblets te laten groeien.

Batora: Lost Haven

Batora: Lost Haven wordt dit najaar op de Switch (en pc) uitgebracht en wordt door ontwikkelaar Stormind Games beschreven als een “diep verhaalgedreven game”. Het bevat veel platformacties en gevechten die je fysieke en mentale krachten combineren. In feite kun je er een opofferen in een gevecht om de ander te helpen en te versterken, wat het duwen en trekken tussen jezelf en je bewuste vertegenwoordigt in het hele verhaal van de game.

“De fysieke en mentale krachten van een naïef en roekeloos meisje dat alles verloor, zijn de enige wapens om de aarde van de vergetelheid te redden”, luidt een beschrijving van Batora: Lost Haven. “Spring op een reis langs kleurrijke en betoverende planeten in dit snelle avontuur waarin je geweten het gewicht van je beslissingen zal dragen.”

ElecHead

ElecHead, ontwikkeld door een persoon die door NamaTakahashi gaat, begon zijn leven als een proof-of-concept-game die werd ontwikkeld om te passen bij het thema ‘Flow’ in een schoolcompetitie. Na de wedstrijd besloot NamaTakahashi er echter een volledige game van te maken, en vandaag is ElecHead een schattige en charmante platformgame die elektriciteit omarmt. Je zult het gebruiken om puzzels op te lossen, platforms te verplaatsen en meer als Elec, een klein personage dat op een stopcontact lijkt dat je bestuurt terwijl je door een faciliteit platformt in een poging het licht in de wereld te herstellen. Het komt deze zomer naar Switch, maar als je niet tot die tijd wilt wachten, is het al beschikbaar op pc.

Geluidsval

Soundfall, dat dit voorjaar wordt uitgebracht, is een op ritme gebaseerd plunderschietactiespel met ‘muzikale gameplay’. Beschreven als een kerkercrawler, bestuur je een meisje dat de Guardian of Harmony is en de wereld van Symphonia moet redden. Je kunt dit alleen doen of in coöp voor vier spelers. Of je nu alleen gaat of een vriend mee laat gaan, je gebruikt fysieke aanvallen en geweren om vijanden neer te schieten en neer te halen op het ritme van een geweldig klinkende popsoundtrack. Gevuld met eindbazen, dynamische levels die reageren op de meer dan 140 tracks in de game en een prachtige art-stijl, zal Soundfall dit voorjaar naar Switch (en PlayStation- en Xbox-consoles en pc) gaan, wat hopelijk betekent dat het binnenkort komt.

Wildfrost

Wildfrost is een “tactische roguelike deckbuilder” van Deadpan Games, en het ziet eruit als een gezellige, geweldige tijd. Zoals je van die beschrijving zou verwachten, bevat het tientallen prachtige kaarten, kaartgenoten en items die je kunt gebruiken om uiteindelijk gevechten te winnen tegen besneeuwde wezens, variërend van schattig tot eng, maar nog steeds schattig. Als je klaar bent met je gevechten, kun je terugkeren naar de hub-stad om deze te upgraden en nieuwe evenementen, kaarten en NPC’s te ontgrendelen om mee te werken. Bovendien zorgen dagelijkse uitdagingen ervoor dat je lang na de aftiteling terugkomt. Wildfrost komt deze vakantie naar Switch.

Totally Accurate Battle Simulator

Totally Accurate Battle Simulator, of TABS zoals de ontwikkelaars het noemen, is een zeer ragdoll-achtige vechter ontwikkeld door Landfall Games, en het lijkt erop dat het gevuld is met veel lachwekkende gevechten. Je kunt spelen als samoerai, ridders, schermers en meer in gevechten met meer dan 100 wobblers (jagers) in elk team. Bovendien beschikt TABS over rijdieren en meer zoals wolharige mammoeten en andere angstaanjagende dieren om je te helpen de overwinning mee naar huis te nemen. Als geen van de in-game wobblers bij je past, kun je je eigen wobblers bouwen in de Unit Creator, waarmee je aangepaste wobblers kunt maken door het gewicht, de grootte, de snelheid en meer te bepalen. TABS komt deze zomer naar Switch, maar je kunt het nu spelen op Xbox Series X/S of pc.

Gunbrella

Gunbrella, afkomstig van Devolver Digital en Gato Roboto -ontwikkelaar Doinksoft, is een “noir-punk actie-avonturenspel” met veel zijwaarts scrollende gevechten en platformacties en ook enkele leuke traversal-mechanica. De opnames doen denken aan Spelunky, maar zijn geavanceerder omdat je de titulaire Gunbrella kunt gebruiken om te “duiken, slingeren, sprinten en duiken”. Bovendien kun je deze verslechterende wereld doorzoeken om onderdelen te vinden die je kunt gebruiken om je Gunbrella te upgraden. Gunbrella komt in 2023 naar Switch.

We are OFK

Indiepopband OFK is klaar om hun verhaal te vertellen over hoe de in Los Angeles gevestigde band naar de top steeg, of dat in ieder geval probeerde. We Are OFK, ontwikkeld door Team OFK, wordt beschreven als een “muziekbiopic” die af en toe wordt verteld, met elke week nieuwe afleveringen totdat het verhaal voorbij is.

“Alle vijf afleveringen van We Are OFK worden wekelijks uitgebracht, samen met de release van nieuwe OFK-singles bij elke nieuwe aflevering”, luidt een persbericht. “Afleveringen één en twee zullen in eerste instantie samen worden uitgebracht.”

Je speelt als Itsume Saito, die worstelt om het te maken in de muziekscene van LA terwijl hij een fulltime baan, brutaal woon-werkverkeer en meer beheert. Een toevallige ontmoeting met een opkomende Hollywood-producent kan echter alles veranderen, en je zult getuige zijn van dat spel door de volledig ingesproken cast wanneer We Are OFK deze zomer naar Switch komt.

Slib

Silt, ontwikkeld door Spiral Circus Games, een team op afstand, speelt zich af in een ‘vreemde oceanische’ wereld die monochroom is en vol puzzels in overvloed. Je ontrafelt een lang vergeten mysterie terwijl je een surrealistisch onderwaterrijk verkent met vreemde machines, oude ruïnes en gevaarlijke oceaanbewoners. Tijdens je reis beschik je over zeedieren om puzzels op te lossen met hun vaardigheden, terwijl je probeert te overleven tegen diepzeegoliaths en meer. Silt komt in juni naar Switch.

Mini Motorways

Mini Motorways van Dinosaur Polo Club is precies hoe het klinkt: een spel dat zich afspeelt tussen meerdere mini-snelwegen. Je krijgt namelijk de taak om deze snelwegen tot leven te brengen, te beginnen met een klein stadje dat uiteindelijk uitgroeit tot een metropool. Als gevolg hiervan moet je deze kaarten, geïnspireerd op echte steden, opnieuw bezoeken om ze te upgraden met snelwegen en meer. Dagelijkse en wekelijkse uitdagingen zijn bedoeld om je ook terug te laten keren, en je kunt ze heel snel zelf bekijken, want Mini Motorways komt vandaag op Switch.

Wayward Strand

Wayward Strand, ontwikkeld door Ghost Pattern, speelt zich af aan boord van een drijvend ziekenhuisluchtschip in het landelijke Australië van de jaren 70. Je speelt als Casey, een tienerjournalist die geïnteresseerd is in de verhalen van de patiënten in dit vreemde ziekenhuis. Elk verhaal ontvouwt zich in realtime, dus je moet beslissen met wie je wilt praten en wanneer je met ze wilt praten om hun verhaal verder te brengen. Ghost Pattern zegt zelfs dat meerdere playthroughs worden aanbevolen om het volledige verhaal te krijgen en verhaallijnen vooruit te helpen die je in eerdere playthroughs niet kon. U kunt de informatie die u leert door met patiënten en artsen te praten, of ze af te luisteren, bijhouden in uw dagboek, wat u zal helpen nieuwe locaties, verhalen, onthullingen en meer te ontgrendelen. Wayward Strand komt op 21 juli naar Switch.

Cult of the Lamb

Massive Monster’s Cult of the Lamb blijft er geweldig uitzien en versmelt rogue-lite actiegameplay die veel lijkt op Hades en aanvoelt, met een basisbouwmechanisme in Animal Crossing-stijl. Game Informer kreeg onlangs een exclusieve blik op Cult of the Lamb. Je kunt die exclusieve gameplay bekijken terwijl je luistert naar commentaar van ontwikkelaars in deze Cult of the Lamb New Gameplay Today . Een releasedatum is niet bekendgemaakt, maar volgens Massive Monster komt Cult of the Lamb ergens dit jaar.

Another Crab’s Treasure

Als je de laatste tijd Elden Ring hebt gespeeld en bij jezelf hebt gedacht: “Ik wou dat ik een krab was”, dan is Another Crab’s Treasure misschien iets voor jou. Dat komt omdat Aggro Crab, het team achter Going Under , Another Crab’s Treasure omschrijft als een zielenachtig, eigenlijk een schelpenachtig om precies te zijn. Zoals je zou verwachten, lijkt het alsof het speelt als een Dark Souls-game die onder water is. Je speelt als een krab die dingen als blikjes en schelpen gebruikt om je eigen schaal te versterken, terwijl hij vecht tegen andere schaaldieren en meer. Het komt in 2023 naar de Switch.

De Indie World Showcase eindigde met een snel bewegende montage die snel OneShot: World Machine Edition, Gibbon: Beyond the Trees, Idol Manager, Card Shark, Cursed to Gold, A Guidebook to Bable en OPUS: Echo of Starsong – Full Bloom liet zien Editie.

Deel deze post