No-Mans-Sky-cover

No Man’s Sky krijgt deze donderdag crossplay ondersteuning

De ruimtesim No Man’s Sky krijgt eindelijk crossplay.

In mei kondigde Hello Games aan dat zijn steeds groter wordende ruimtesim No Man’s Sky deze maand zijn weg naar Xbox One en PC Game Pass zou vinden, en dat venster is nu nog verder versmald, met een lancering nu gepland voor donderdag 11 juni. Maar dat is niet alles!

Naast het debuut van No Man’s Sky Game Pass, krijgt het intergalactische verkenningsavontuur – dat de afgelopen maanden alleen maar meer organische ruimteschepen en grote stompy mechs bevatte – ook platformonafhankelijke multiplayer-ondersteuning.

“In de afgelopen zes maanden,” verklaarde Hello Games in zijn aankondiging, “hebben we de netwerkback-end van de game stilletjes herwerkt om alle versies van de game op één enkele multiplayer-basis te krijgen”. Daartoe kunnen spelers van alle platforms – of het nu op Xbox One, PlayStation 4, Steam, GOG, Windows 10 of in VR is – elkaar ontmoeten in No Man’s Sky Nexus om missies aan te gaan of gewoon samen het universum te verkennen, beginnend morgen, 11 juni.

“Het beschikbaar maken van No Man’s Sky voor een groot nieuw publiek en het samenbrengen van dat publiek is iets waar we al heel lang naar streven”, schreef Hello Games, “We hebben geluk dat we een van de mooiste en meest gastvrije gaminggemeenschappen die er zijn, en het is een genoegen om ze samen te laten spelen.”

Naast cross-platformondersteuning belooft de update van donderdag een aantal andere verbeteringen voor meerdere spelers, waaronder verbeterde lobby’s, spraak-naar-tekst en betere fireteams – en ze zullen gepaard gaan met VR-tweaks en meer algemene verbeteringen van de kwaliteit van leven, die allemaal worden beschreven in de laatste patch-aantekeningen van No Man’s Sky

Deel deze post