wp9431951

Ontwikkeling Final Fantasy 16 bijna afgerond

Final Fantasy 16 nadert het einde van de ontwikkeling, volgens producer Naoki Yoshida, maar er is nog steeds geen woord over een releasedatum voor de RPG.

Vreemd genoeg komt Yoshida’s onthulling over de ontwikkeling van 16 niet via de gebruikelijke kanalen zoals Twitter, een persbericht of een ontwikkelingsupdatevideo. In plaats daarvan komt het door middel van een nieuw Yoshida-interview in een gratis tijdschrift dat momenteel wordt weggegeven in Uniqlo-winkels in Japan, zoals ontdekt door Twitter-gebruiker alverich_ff14 en vertaald door Video Games Chronicle.

Het gratis magazine moet aansluiten bij een samenwerking tussen Uniqlo en Square Enix, waarbij Uniqlo 16 verschillende t-shirts verkoopt, elk gebaseerd op een van de 16 mainline Final Fantasy-games.

“De ontwikkeling van de nieuwste titel, Final Fantasy XVI, bevindt zich in de eindfase”, zegt Yoshida in het tijdschrift. “Final Fantasy XVI heeft tot doel het verhaal en de spelervaring te integreren in een spel voor één speler. In tegenstelling tot online, waarin meerdere spelers tegelijkertijd worden geportretteerd, richt Final Fantasy XVI zich op het individu. Dit maakt het verhaal meer meeslepend. Het is een heel dik verhaal. Als volwassene leerde ik over de samenleving en zei tegen mezelf: ‘de realiteit is niet zo eenvoudig als een videogame.’ Ik hoop dat degenen die Final Fantasy ooit verlieten zich zullen herinneren hoe opwindend hun passie voor videogames destijds was.”

Deel deze post

error: