@-over-CES-2020-en-het-PS5-logo-Twitch-en-GTA-V

PlayStation 4-games speelbaar op PlayStation 5

Cerny onthulde dat PlayStation 4- en PlayStation 4 Pro-games backwards compatible zijn met de PlayStation 5.

 

De backwards compatibbillity is een native onderdeel van de PlayStation 5-chipset, en dat het geen scenario is zoals de achterwaartse compatibiliteit van de PlayStation 3, die in wezen slechts een kopie van de PlayStation 2 in elke console heeft opgenomen tot de functie werd verwijderd in latere iteraties.

“Zodra backwards compatibbillity in de console zit, is het binnen”, zegt Cerny. “Het is niet zo dat een kostenverlaging de backwards compatibbillity zoals op PlayStation 3 zal verwijderen.”

Dat betekent echter niet dat elke PlayStation 4-game automatisch perfect werkt. Cerny zegt dat het draaien van PlayStation 4-titels met verhoogde frequenties complicaties kan veroorzaken in bepaalde games. “De boost is deze keer echt enorm, en sommige spelcodes kunnen het gewoon niet aan”, zegt hij. “Testen moet per titel worden gedaan.”

Dus welke PlayStation 4-games kun je spelen op je PlayStation 5? Cerny zegt dat “bijna alle” van de 100 beste PlayStation 4-games (gerangschikt op speeltijd) bij de lancering beschikbaar zullen zijn. Vermoedelijk zullen de tests van individuele games verder gaan om de bibliotheek verder uit te breiden.

De Xbox Series X heeft daarentegen een nog inclusievere aanpak. Vorige maand legde hoofd van Xbox Phil Spencer uit dat alle bestaande Xbox One-games – inclusief Xbox 360-games die al achterwaarts compatibel zijn op Xbox One – zullen werken op de Xbox Series X.

Al deze recente details over compatibiliteit met eerdere versies van PlayStation 5 hebben specifiek betrekking op PlayStation 4 Pro- en PlayStation 4-titels; Cerny zei niets over de vraag of PlayStation-games van eerdere generaties ook op PlayStation 5 zullen werken.

Deel deze post