591158

PlayStation 5 officieel onthuld, verschijnt volgend jaar

Sony heeft vandaag op PlayStation Blog een update uitgebracht voor de console van de volgende generatie, die nu officieel PlayStation 5 wordt genoemd en tijdens het vakantieseizoen van 2020 wordt uitgebracht.

Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment, schetste ook wijzigingen in de controller van de PlayStation 5. “Er zijn twee belangrijke innovaties met de nieuwe controller van de PlayStation 5”, schreef hij. “Ten eerste nemen we haptische feedback over om de ‘rumble’-technologie te vervangen die in controllers wordt gevonden sinds de 5e generatie consoles. Met haptics voel je echt een breder scala aan feedback, dus crashen tegen een muur in een raceauto voelt veel anders dan het maken van een tackle op het voetbalveld. Je kunt zelfs een gevoel krijgen voor een verscheidenheid aan texturen wanneer je door grasvelden rent of door modder ploetert.”

De tweede functie is wat Sony “adaptieve triggers” noemt, waarmee ontwikkelaars de weerstand van de L2- en R2-knoppen kunnen bepalen. Ryan gaf het voorbeeld van het tekenen van een boog als een manier waarop een ontwikkelaar de knop een beetje moeilijker kan maken om in te drukken. Hij merkte ook op dat ontwikkelaars vroege versies van de controller hebben.

Elders heeft Wired ook wat informatie over het komende systeem laten vallen, met name de belangrijkste gebruikersinterface van de console. Het wordt uitgebreid zodat spelers kunnen zien wat er in een spel gebeurt zonder het op te starten. In het hoofdmenu van de PS5 kun je dus zien welke multiplayer-wedstrijden in realtime beschikbaar zijn of welke missies en / of beloningen voor één speler kunnen worden aangepakt.

Tot geen verrassing, PlayStation 5 is nu officieel gepland om tegen de nog te noemen Project Scarlett next-generation machine van Xbox in vakantie 2020 te gaan. Het is onwaarschijnlijk dat we volledige onthullingen van deze machines krijgen totdat het 2019 vakantieseizoen achter is ons, maar het is leuk om te zien dat Sony een vroege update geeft over wat er komt.

Deel deze post