duelsense-controller-playstation-5-2

PS5-accessoires komen eerder binnen dan de console zelf

De PS5 komt pas op 19 november uit, maar sommige spelers hebben al accessoires in handen. Ze hebben bijna twee weken de tijd om een ​​DualSense-controller vast te houden en net te doen alsof ze genieten van de haptische feedback en adaptieve triggers, en als je een bestelling hebt geplaatst voor een extra controller, kun je die waarschijnlijk ook ophalen.

Hoewel gepland om op 30 oktober aan te komen, lijkt de DualSense volgens de website van Sony zelfs eerder te zijn uitgebracht bij bepaalde retailers. Vreemd genoeg is dit niet universeel voor alle retailers. Het laadstation voor de DualSense komt bijvoorbeeld pas over een week uit. Je kunt de controller natuurlijk sowieso pas op 12 november gebruiken.

De DualSense is te herkennen aan een PlayStation 4 als je nieuwsgierig bent om hem aan te sluiten, maar je kunt hem eigenlijk niet voor games gebruiken. Het is vereist voor het spelen van PS5-games, hoewel de DualShock 4 nog steeds werkt voor het spelen van backwards compatible PS4-games op het nieuwe systeem.

Er zullen ook meer officiële PS5-accessoires beschikbaar zijn wanneer het systeem over minder dan twee weken wordt gelanceerd: een Pulse 3D-headset, media-afstandsbediening en camera, hoewel de camera niet werkt met PlayStation VR. Daarvoor heb je een PS4-camera en een gratis adapter nodig, die je momenteel kunt claimen via de PlayStation-website. 

Deel deze post