PlayStation-Plus

PS5-bezitters maken gebruik van een exploit om de PS Plus-collectie aan PS4-bezitters te verkopen

Eigenaars van PlayStation 5 maken gebruik van een exploit om de PlayStation Plus-collectie aan PlayStation 4-bezitters te verkopen.

PS Plus-abonnees die een PS5 bezitten, krijgen gratis de opvallende PS Plus-collectie. Het is een nieuwe samengestelde serie van 20 PS4-games die beschikbaar zijn voor digitale download. De lijst bevat enkele grote slagmensen, zoals Bloodborne, Days Gone, God of War en Uncharted 4.

Zoals VGC meldt, duurde het niet lang voordat PS5-bezitters een exploit ontdekten en exploiteerden waardoor ze konden inloggen op het account van een PS4-eigenaar op hun PS5, wat op zijn beurt de Collection-games op de PS4 ontgrendelt.

En, misschien wel onvermijdelijk, verkopen PS5-bezitters deze unlock-“-service” op veilingsites. Eén vermelding op eBay biedt de ontgrendeling voor $ 30. “Voor mensen die toegang willen tot de games en alleen een PS4 hebben en geen toegang tot een PS5”, luidt de advertentiebeschrijving. “Ik log in met mijn PS5 met je gegevens, voeg de games toe en deactiveer. Bij aankoop raad ik je ten zeerste aan om een ​​tijdelijk wachtwoord te maken en dan een nieuw wachtwoord te maken als het klaar is.”

Er zijn vergelijkbare vermeldingen op de Canadese site Kijiji en Craigslist, allemaal variërend in prijs. “Als je deze games nodig hebt maar geen PS5 hebt, kan ik je helpen”, luidt een verkoper.

Eén persoon heeft naar verluidt meer dan €100 verdiend door meer dan 20 mensen die €5 euro betaalde om de PS Plus-collectie op hun PS4 te ontgrendelen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van Sony dat de PS Plus-collectie zou worden gebruikt, en er zijn nu meldingen dat er verboden zijn ingevoerd – mogelijk geautomatiseerd als een maatregel om accountdiefstal en verkoop te voorkomen. Een Twitter-gebruiker uit Hong Kong beweerde dat duizenden PSN-accounts om deze reden in de regio zijn verbannen.

Sommige PS5-gebruikers die bijvoorbeeld hun PS Plus-collectie met een enkele vriend hebben gedeeld, hebben hun bezorgdheid geuit dat ze misschien in een banwave terechtkomen. Sony moet nog reageren.

Deel deze post