ps5_console_hardware.0

PS5-gamebestandsformaten onthuld, en ze zijn enorm

Begin nu met het plannen van ruimte voor je PS5- games op de SSD van het systeem, want ze gaan veel ruimte in beslag nemen. Het kan zelfs niet lang duren voordat je games moet verwijderen als de bestandsgroottes die Sony heeft onthuld iets te bieden hebben.

Op de PlayStation Direct- website, waar je PlayStation-games en -accessoires rechtstreeks van Sony kunt kopen, hebben Spider-Man: Miles Morales en Demon’s Souls beide een geschatte bestandsgrootte. In het geval van Spider-Man: Miles Morales neemt de standaardversie van de game 50 GB in beslag, terwijl de Ultimate Edition, die een exemplaar van Spider-Man: Remastered bevat, 105 GB in beslag neemt. Demon’s Souls is ondertussen een volledige remake van de PS3-game uit 2009 en neemt ongeveer 66 GB in beslag.

Met updates langs de lijn kunnen deze bestandsgroottes nog groter worden. Games zoals Call of Duty: Modern Warfare hebben deze generatie tot enige controverse geleid vanwege het vergroten van bestandsgroottes van meer dan 100 GB, en met texturen met een hogere resolutie en meer gedetailleerde spelwerelden, lijkt dat alleen maar een groter probleem te worden voor de PS5. De capaciteit van 825 GB van het systeem is lager dan die van de PS4 Pro, en hoewel het uitbreidingskaarten ondersteunt om die opslagruimte te vergroten, zijn deze duur en vallen ze waarschijnlijk buiten het budgetbereik van veel gebruikers.

De PS5 komt op 12 november uit in twee versies: een standaardconsole van €499,- en een digitale editie van €399,-.

Deel deze post