ps5_console_hardware.0

PS5 heeft naar verluidt iets meer dan 650 GB bruikbare opslagruimte

De PlayStation 5 wordt op 12 november over iets meer dan een week gelanceerd, maar Sony heeft nog steeds niet concreet aangegeven hoeveel van de SSD er beschikbaar zal zijn om games op te installeren. Volgens ten minste één lek van de systeeminformatie van een PS5 zal het iets meer dan 650 GB zijn.

De PS5 wordt geleverd met een aangepaste SSD van 825 GB, maar dat is niet allemaal voor game-installaties. Het besturingssysteem van de console heeft vanaf het begin een deel van die ruimte nodig.

Dat is minder dan de Xbox Series X , maar dat was waarschijnlijk altijd het geval gezien de kleinere SSD van de PS5 in het algemeen. De Xbox Series X wordt geleverd met een SSD van 1 TB, waarbij het besturingssysteem de beschikbare opslagruimte terugbrengt tot 802 GB . Dat betekent dat het besturingssysteem van de PS5 iets efficiënter is als het gaat om de benodigde ruimte, maar je nog steeds niet veel ruimte overlaat voor grote game-installaties.

Zowel de Xbox Series X als de PS5 ondersteunen uitbreidbare SSD-opslag, maar benaderen de kwestie op twee verschillende manieren. Microsoft werkt samen met Seagate om plug-and-play SSD-kaarten te ontwikkelen die in de achterkant van de Xbox Series X en Series S passen, met 1TB-kaarten die bij de lancering beschikbaar zijn. Sony geeft spelers echter de mogelijkheid om standaard NVMe SSD’s te gebruiken om de PS5-opslag uit te breiden. Deze SSD’s moeten vooraf door Sony worden goedgekeurd en op dit moment heeft het bedrijf vóór de lancering geen compatibele schijven vermeld.

Deel deze post

error: