LKe2P6Tt3yHzY4K2nWJb5D

PS5 prijs en releasedatum aangekondigd

Tijdens het PlayStation 5-onthullingsevenement en de daaropvolgende streams bleef Sony gesloten over de prijzen of releasedatum van Sony’s next-gen-systeem. Maar als onderdeel van de nieuwste PS5-showcase, die gisteren werd uitgezonden, werd die informatie eindelijk onthuld. Zoals aangekondigd aan het einde van de presentatie, kost de PS5 $ 500 / € 500 / $ 750 AUD voor de Standard Edition en $ 400 / € 400 / $ 600 AUD voor de Digital Edition. Het wordt op 12 november uitgebracht.

Volgens de PlayStation Blog is 12 november de releasedatum voor verschillende markten: de VS, Japan, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Op 19 november komt de console uit in de rest van de wereld, inclusief Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Azië en Zuid-Afrika.

De details van de release waren het hoogtepunt van een presentatie met trailers en nieuwe game-aankondigingen, waaronder Final Fantasy 16 en een nieuwe God of War. We hebben ook een frisse blik op Spider-Man: Miles Morales (die ook naar PS4 komt), de remake van Demon’s Souls en meer.

Pre-orders voor de console gingen onverwachts kort na de presentatie open. Raadpleeg onze PS5-pre-ordergids voor de meest actuele informatie over waar je een console kunt reserveren.

Microsoft heeft onlangs de prijs voor Xbox Series X van $ 500 en een releasedatum van 10 november bekendgemaakt. Op dezelfde dag wordt Xbox Series S gelanceerd voor $ 300. Xbox-voorbestellingen gaan op 22 september live. Sony gaf eerder aan dat het zich meer zorgen maakt over de waarde van de PS5 dan alleen over de prijs, hoewel de prijs van de Series S Sony mogelijk onder druk zet.

Deel deze post