AOC-AGON-PRO-AG274QXM (1)

Review: AOC Agon Pro AG274QG

Een van ’s werelds toonaangevende merken voor gamingmonitoren en IT-accessoires, AGON by AOC, breidt zijn AGON PRO-assortiment uit dat gericht is op competitieve spelers en introduceert een legendarisch trio monitoren: de 68,6 cm (27″) AG274QXM (QHD @ 170 Hz), die gebruik maakt van een Mini LED IPS-paneel met VESA DisplayHDR 1000-certificering, de 27” AG274UXP (4K @ 144 Hz) en de 27” AG274QG (QHD @ 240 Hz), beide 4-zijdige frameloze monitoren uitgerust met snelle IPS-panelen en VESA DisplayHDR 600 steun. Wij hebben de AG274QG mogen ontvangen!

De Agon Pro AG274QG is een gamingmonitor die is bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award. De gamingmonitor heeft ook een schermafscherming om reflecties en felle lichten te minimaliseren. Het wordt geleverd met een 120 mm in hoogte verstelbare en veelzijdige standaard. Er zijn nogal wat poorten op de monitor voor eenvoudige connectiviteit. Het heeft een 4-poorts USB 3.2-hub die is ingebouwd, zodat gamers gamingaccessoires kunnen aansluiten, terwijl er twee HDMI 2.0-poorten zijn om het aan te sluiten op andere externe beeldschermen. Met de mogelijkheid om 1,07 miljard kleuren weer te geven en een dekking van 98% van het DCI-P3-kleurengamma, ondersteunt de Agon Pro AG274QG VESA DisplayHDR 600, waarmee de monitor tegelijkertijd heldere buitenomgevingen en diepe schaduwen kan weergeven. De monitor wordt ook geleverd met Nvidia G-Sync Ultimate, wat zorgt voor levensechte HDR, uitstekend contrast en ultralage latentie voor een prachtige en meeslepende game-ervaring.

Er wordt een 27 “2560 x 1440 (WQHD of 1440p) IPS-paneel gebruikt, waarvan wordt aangenomen dat het meer specifiek een LG Display Nano IPS-paneel is. Een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz wordt ondersteund, met G-SYNC Ultimate via een module. Een flikkervrije WLED-achtergrondverlichting levert een typische maximale luminantie van 450 cd/m² (600 cd/m²+ HDR-piek) en een gamma van 133% sRGB (102% DCI-P3 en 110% Adobe RGB). Houd er rekening mee dat dit geen gammametingen zijn; ze weerspiegelen niet de onderdekking van de DCI-P3- en Adobe RGB-kleurruimten. De monitor heeft een gespecificeerde 98% absolute dekking van DCI-P3 en zal een aanzienlijke onderdekking van Adobe RGB vertonen in het groene gebied. Low Blue Light (LBL)-instellingen zijn inbegrepen om ontspannen kijken te verbeteren. De monitor is VESA DisplayHDR 600-gecertificeerd, waardoor hij goed gebruik kan maken van dit royale kleurengamma, 10-bits kleuren en behoorlijke piekluminantie.

Er wordt een responstijd van 1 ms gespecificeerd , waarbij ook ‘Low Input Lag’ wordt aan de pas komt. Reflex Latency Analyzer wordt ook ondersteund, waardoor de algehele systeemlatentie kan worden gemeten als je een compatibele Nvidia GPU en compatibele muis hebt. De achterkant bevat verder ‘Light FX’ RGB LED-verlichting, naar de zijkanten , die weer aanpasbaar is in het OSD. De standaard wordt centraal bevestigd via een makkelijk klik mechanisme. De meegeleverde standaard is volledig verstelbaar, inclusief hoogteverstelling (120 mm) en kan in portret worden gedraaid. De poorten zitten aan de onderkant en omvatten; DC-voedingsingang (externe ‘power brick’), DP 1.4, 2 HDMI 2.0-poorten, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, 3,5 mm microfoonaansluiting en 4 USB 3.0-poorten (plus upstream). 2 x 5W DTS-luidsprekers zijn ook inbegrepen voor een potentieel redelijk rijke geluidsweergave. 1920 x 1080 (Full HD) @120Hz wordt ondersteund op de PS5 en Xbox Series X, met 2560 x 1440 (WQHD) @120Hz ook op het laatste systeem.

De Agon Pro AG274QG beschikt ook over RGB-verlichting (Light FX) en Agon- logoprojectie, zodat gamers hun opstelling op een geheel andere manier kunnen personaliseren. Kort samengevat is dit echt een topmonitor en iedere euro waard, het haarscherp beeld en het mooie design maakt je game setup helemaal compleet. Het bedrijf heeft ons via een persbericht op de hoogte gebracht van deze details en volgens AOC zal de gamingmonitor vanaf februari 2022 beschikbaar zijn voor aankoop voor een prijskaartje van €999,-. Dit is veel geld voor een monitor, maar al je centen waard!

Deel deze post