AOC_32G2_NEWSLETTER_1200X628

Review: AOC CQ32G2SE

De markt voor gamingmonitoren slaapt nooit, en AOC is weer terug met een andere zeer opwindende optie! De AOC CQ32G2SE Gaming Monitor biedt veel spanning, maar hij belooft dit te doen zonder je spaargeld helemaal op te maken. Gamers willen tegenwoordig veel dingen om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke ervaring krijgen. Groot scherm, hogere resoluties, hogere verversingsfrequenties, HDR en nog veel meer. Gelukkig heeft AOC voor slechts €350,- deze prachtige monitor.

Specificaties

Deze monitor heeft een enorm 31,5 ″ VA-paneel en biedt een smakelijke resolutie van 2560 x 1440. Het wordt geleverd met een vernieuwingsfrequentie van 165 Hz, wat een enorme stap hoger is dan de gebruikelijke 60 Hz-panelen. Bovendien krijg je een responstijd van 1 ms, FreeSync Premium, een 1500R gebogen ontwerp, ingebouwde luidsprekers, HDMI- en DisplayPort-connectiviteit, VESA-ondersteuning, 6 spelmodi en meer. Ik bedoel, voor deze prijs is dat behoorlijk indrukwekkend. Je krijgt misschien niet de hogere resolutie van de verversingssnelheid op de markt, maar het lijkt er zeker op dat het hier een mooie balans vindt.

Beeldscherm grootte (inch): 31.5 inch
Resolutie: 2560×1440
Refresh rate: 165Hz
Response Time (MPRT): 1 ms
Panel Type: VA
Brightness: 250

Beste instellingen

Werk de bios van je moederbord bij, vooral als je een nieuwe grafische kaart zoals de RTX-serie en nieuwe radeon RX-serie kaarten gebruikt. Ik had een probleem met oude board-bios dat resulteerde in een onjuiste resolutie-uitvoer op nieuwe RTX-kaarten, wat wazigheid in games veroorzaakte. Deze monitor van 32 inch vereist een krachtige processor om de schermpixels en grafische kaart over te zetten om deze op zijn best te zien. Ik heb onlangs mijn moederbord geüpgraded naar een MSI gaming plus en kreeg ook een Intel I7 9700k met mijn RTX 2080. De CQ32G2SE is nu volledig functioneel, texturen in games zijn helder en scherp, er is absoluut geen beeld / textuuronscherpte meer op deze schermgrootte. Ik kan niet uitleggen hoe het is gebeurd, maar het lijkt erop dat de schermpixels sneller kunnen overgaan met deze nieuwe hardware. Ik gebruikte een i7 8700 niet-K-versie waarvan ik dacht dat die krachtig was, maar met de nieuwe processors raak ik nu consequent 144Fps en het laat zien hoe duidelijk de games eruit zien. Begrijp me niet verkeerd ze zagen er eerder goed uit, maar ze zien er nu helemaal geweldig uit. Als je het kunt betalen, koop dan een i7-processor, bij voorkeur een 9700k of 8700k.
Ook als je de nieuwste GeForce-stuurprogramma’s versie 436.02 installeert.

Zorg ervoor dat je grafische stuurprogramma’s opnieuw installeert nadat je de CQ32G2SE voor de eerste keer op je pc hebt aangesloten, Nvidia geeft je de mogelijkheid om een ​​aangepaste installatie uit te voeren met een schone installatie, waarmee je eventuele overgebleven conflicten met je vorige monitor kunt oplossen. Gebruik ook de displayport-kabel die bij de monitor is geleverd, ik merkte dat de beelden in games scherper waren dan wanneer ik een kabel van een derde partij gebruikte. Ik weet niet of het gewoon een placebo is, maar ik heb geprobeerd om 4 andere dp-kabels te gebruiken en de beelden waren naar mijn mening niet zo goed als die in de doos. Het is een 32 inch gebogen monitor en hij is veel groter dan ik dacht dat hij zou worden. Als je een klein bureau hebt, kan je overwegen om een ​​groter bureau te kopen. Ik heb het op mijn pc aangesloten met een RTX 2080 en het zag er goed uit, maar niet geweldig tijdens het gamen. Ik wist dat er iets absoluut niet klopte. Ik heb 4 dagen lang allerlei configuraties geprobeerd, maar niets werkte totdat ik met het picture boost-menu speelde en ik begreep eindelijk wat het doet. De picture boost-optie past een extra virtuele film over het scherm toe waarmee u de helderheid en het contrast meer kunt aanpassen dan bij de luminantie-optie. Ga gewoon naar het menu onder Beeldversterking en schakel Helder kader in op Aan, verhoog daarna de framegrootte tot 100. Mijn helderheidsinstelling in beeldversterking is 34 en contrast is 50. Pas het aan naar eigen wens, maar ik merk een lagere helderheid verbetert in gameschaduwen.

De CQ32G2SE is uitgerust met een stevige standaard met ingebouwd kabelbeheer, kantelverstelling (-3,5 ~ 21,5 °), montage zonder gereedschap, VESA-montageoptie en twee 5W-stereoluidsprekers. Flicker-Free technologie en Low Blue Light-modus zorgen voor een comfortabel en gezond gebruik voor de ogen van gamers tijdens lange en donkere gamesessies.

HDMI- en DisplayPort-ingangen maken een verscheidenheid aan verbindingen mogelijk, inclusief gameconsoles. Dankzij het grote formaat, de brede kijkhoeken, knallende kleuren en diepe zwartwaarden is de CQ32G2SE ook prima geschikt om samen met vrienden en familie films te kijken als de gamesessie eenmaal is afgelopen.

De CQ32G2SE koop je bij Bol.com voor €359,- wat al het geld zeker waard is!

Deel deze post